Kulturskolerådet tilbyr ungdom krasjkurs i politisk påvirkning

20.06.2021 Egil Hofsli (tekst) Thor Nielsen (foto)
Del på:

Kulturskolerådet tilbyr ungdom krasjkurs i politisk påvirkning

DRAMMEN: Norsk kulturskoleråd tar på alvor at de unges stemmer skal bli hørt og tatt på alvor. Derfor inviterer Kulturskolerådet til et krasjkurs (verksted) i politisk påvirkning – for ungdom, under Kulturytring Drammen mandag 21. juni kl. 13.30.

 

«Så klart du kan forandre verden! 7 steg for å påvirke kulturpolitikken» heter verkstedet. Kursholder er Terje Lindberg (bildet), nestleder i Norsk kulturskoleråd. Foruten å være engasjert i Kulturskolerådet er Lindberg tidligere politiker og nå kommunikasjonstrener for politikere, ledere og alle som vil ha sin stemme hørt.

 

«Å påvirke er å forandre, og forandring til det bedre er en drivkraft i kulturpolitikken», er hovedbudskapet her, når Terje Lindberg viser sju viktige steg du må ta for å få det til.

 

Les mer om verkstedet på kulturytring.no her

 

Ny nasjonal arena for kulturpolitikk

 

Kulturytring Drammen er Norges første nasjonale arena for kulturpolitikk som skal samle hele det norske kulturlivet i samtaler og debatt om kunst- og kulturpolitikk.

 

Kulturytring Drammen skal gjennom kunnskapsbaserte og relevante ytringer, debatter og diskusjoner, løfte kunst og kultur som et viktig politikkområde og som utviklingskraft i samfunnet. Programmet består av debatter, paneler, foredrag, samtaler – og ikke minst, kunst og kultur, for hele fagfeltet og for publikum fra hele landet.

 

Målsettinger for Kulturytring Drammen er å

 

  • samle hele kulturfeltet for å synliggjøre kultur som politikk- og samfunnsområde
  • være en kunnskapsarena for beslutningstakere, allmenheten og barn og unge
  • samle, dele og styrke kulturfeltet lokalt, regionalt og nasjonalt

Kulturytring Drammen vil bli arrangert som en biennal fra 2021 og fremover i hvert valgår.

 

Koordinerende kulturarbeid presenteres

 

Mandag 21. juni kl. 13.00 vil for øvrig pilotprosjektet Koordinert kulturarbeid, som Norsk kulturskoleråd, UKM Norge samt Ungdom og Fritid står bak, bli presentert. Hensikten med Koordinerert kulturarbeid er å få til et bedre og mer helhetlig kommunalt kulturtilbud for ungdom.

 

Les også: Koordinert kulturarbeid: Utsetter ungdomssamling

Les flere nyheter!