Dan Børge blir ridder

img_47.jpg
Norsk kulturskoleråds hederspris: Dan Børge Akerø (t.h.) er nå utnevnt til ridder av første klasse. I 2002 fikk han Norsk kulturskoleråds hederspris. Overrekkelsen sto statsråd Børge Brende for.
10.12.2011 Egil Hofsli (tekst) Arne Nordtømme (foto)
Del på:

Dan Børge blir ridder

OSLO: Hans Majestet Kongen har utnevnt programlederlegende og ”kulturskoleambassadør” Dan Børge Akerø til ridder av første klasse.

 

– Det er klart jeg er stolt. Jeg fikk telefonen i dag formiddag og det kom som lyn fra klar himmel. Jeg måtte summe meg noe veldig, sa han til VG Nett.

 

Den folkekjære programlederen blir slått til ridder av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikkliv.

 

Dan Børge Akerø har også i en årrekke hjulpet til med å profilere den norske kulturskolen og norske kulturskoleelever. Ikke minst gjennom å være programleder for tv-showet ”Godt musikkår” som også Norsk kulturskoleråd var sterkt involvert i produksjonen av.

 

I 2002 fikk han også Norsk kulturskoleråds hederspris (den gang kalt Barnas hederspris), etter femten års engasjement for å fremme barn og unges kultur og musikk. Totalt er sju personer delt denne hedersprisen.

 

Den kjente programlederen er rørt, men sier til VG Nett at han deler riddertittelen med mange:

 

– Det er veldig rørende å kunne smykke seg med en slik tittel, og jeg har grått en skvett. Men det er viktig å påpeke at jeg deler æren med alle som har vært med meg i underholdningsavdelingen og i programmene. Organisasjonen norsk musikkliv, kulturskolene og korpsbevegelsen har vært en fryd å jobbe med, sier han.

 

Lang karriere

 

Akerø har spilt førstedivisjonsfotball, studert sosiologi og startet i utenriksredaksjonen i NRK i 1981. Her jobbet han som programleder og reporter i Dagsrevyen i fem år, før han debuterte innen underholdning i 1986 med norges første talkshow «Senfredag», og fulgte opp senere med «Lørdan». Etter å ha vært med på å starte TV2 i 1992, var han tilbake i NRK i 1996. I de senere år har Akerø vært programleder for blant annet «Den store klassefesten» og ”QuizDan» på NRK.

 

Les flere nyheter!