Kulturskoleentusiast Arve jubilerer

img_45.jpg
TRIVES BLANT UNGE MUSIKERE: Arve Tellefsen har alltid engasjert seg for kulturskolesaken og for unge musikere utviklingsmuligheter. Her er han sammen med tre av landets fremste, unge fiolinister: Miriam Shimano Welde (f.v.), Miriam Helms Ålien og Christopher Andersen Tun.
13.12.2011 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Kulturskoleentusiast Arve jubilerer

OSLO: Få norske musikere ha vist en slik entusiasme og et slikt engasjement for den norske kulturskolen som Arve Tellefsen. 14. desember fyller han 75 år.

 

Norges mest berømte fiolinist har gang på gang vist seg som en sann kulturskolevenn. Han har helt uoppfordret og gang på gang frontet kulturskolesaken, og med glødende engasjement stilt opp for skoleslaget. Både som utøver og fiolinlærer. For dette engasjementet ble han av Norsk kulturskoleråd tildelt Barnas hederspris allerede i 1998.

 

Dette skoleåret er Arve Tellefsen blant annet engasjert som mentor for en gruppe unge fiolinistelever ved Trondheim kommunale kulturskole. "Talent møter mentor" er et delprosjekt i et større prosjekt i regi av Nordea og Norsk kulturskoleråd.

 

Arve Tellefsen er født og oppvokst i Trondheim. Som seksåring begynte han å spille fiolin ved Trondheims musikkskole. I 1955 begynte han å studere ved musikkonservatoriet i København hvor professor Henry Holst var hans hovedlærer, og i 1959 debuterte han i Universitetets aula i Oslo.

 

I løpet av en mangeårig solistkarriere har han spilt med flere av verdens fremste orkestre og dirigenter. Han har utgitt flere plater og mottatt mange priser.

 

Les flere nyheter!