Interkommunal kulturskole skifter navn

img_38.jpg
Nytt skolenavn: Rektor Jon Endre Røed Olsen ved Nord-Jarlsberg kulturskole.
29.12.2011 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Interkommunal kulturskole skifter navn

Da vedtok Holmestrand bystyre det nye navnet. Tidligere i Høst har både Hof og Re vedtatt navnet.

 

Kulturskolen som ble sammenslått 1.august 2010 av tidligere Re kulturskole, Holmestrand kulturskole og Hof kulturskole, har nå altså fått et eget navn. Dette etter en åpen runde med navneforslag hvor det kom inn hele 19 forskjellige navn.

 

Det er gledelig for kulturskolen nå å kunne få et eget navn. Det er viktig for identitetsbygging og fellesskapsfølelsen i kulturskolen. Det at navnet Nord-Jarlsberg kulturskole ble enstemmig vedtatt i alle tre kommunene viser også at det er bred enighet om navnet, sier rektor Jon Endre Røed Olsen (bildet) ved Nord-Jarlsberg kulturskole.

 

Interkommunal kulturskole

 

Fra 1. august 2010 ble kulturskolene i Re, Holmestrand og Hof sammenslått til en skole. Sak om nytt navn ble den gangen utsatt. Skolen har 26 ansatte og over 400 elever en av de største kulturskolene i fylket. Administrasjonen er lokalisert til Hof som er vertskommune for den interkommunale kulturskolen.

 

Undervisningen er desentralisert i regionen slik at Hof kulturhus, Våle samfunnshus og kulturskolens lokaler ved Gjøklep fortsatt er hovedbaser for undervisningen.

 

Navnets historie

 

Fra 1684 ble Jarlsberg Grevskap delt i et nordre og søndre sorenskriveri, og seinere også Mellom-Jarlsberg sorenskriveri. Nordre sorenskriveri omfattet blant annet herredene Våle, Holmestrand og Hof. I det meste av tida har navnet vært Nordre Jarlsberg sorenskriveri, men dette ble i 1922 forandret til Nord-Jarlsberg sorenskriveri. Begge disse navnene har derfor lange tradisjoner i regionen. Navnet Nord Jarlsberg er benyttet av flere offentlige virksomheter fra før og gir referanse til vårt område.

 

Les flere nyheter!