Skrivelyst skal spre inspirasjon og ideer

img_98.jpg
ÅPNER SKRIVELYST: Ola Bremnes.
01.03.2011 Egil Hofsli (tekst) Trym Ivar Bergsmo (foto)
Del på:

Skrivelyst skal spre inspirasjon og ideer

OSLO: Det er veldig langt fram til at skapende skriving er et ruvende fagtilbud i den norske kulturskolen. Konferansen Skrivelyst skal forhåpentligvis gi faget et løft.

 

Les og last ned konferansebrosjyren

 

Den splitter nye konferansen arrangeres av Norsk kulturskoleråd 7.-8. april i år. På Litteraturhuset i Oslo tilbys et program som arrangøren håper skal både inspirere og være til praktisk nytte for alle kulturskoleledere og -pedagoger som kjenner at skapende skriving er et fag som bør styrkes i kulturskolen.

 

Ola Bremnes åpner

 

Ola Bremnes (bildet) - musiker, komponist og forfatter - skal åpne det hele, både kunstnerisk og med foredrag.

 

– Videre blir det flere foredrag med topp fagfolk, presentasjoner av vellykkede eksempler på undervisning innen faget samt verkstedkurs, sier prosjektleder Hilde Roald Bern hos Norsk kulturskoleråd.

 

Blant bidragsyterne er Kjersti Wold, Gunnar Horn, Rebekka Brox Liabø, Beate Hjertaker, Ole Andreas Meen, Sten Frode Solvang og Knut Fougner.

 

Utlyser midler i etterkant

 

Og jammen fins det penger til hjelp for dem som har lyst til å starte opp tilbud innen skapende skriving i kulturskolen også. ”Skapende skriving”-midler skal utlyses i etterkant av konferansen.

Skapende skriving er, med henvisning til ”På vei til mangfold - rammeplanen for kulturskolen", ett av områdene som kulturskolen skal gi et tilbud til sine elever i. I kulturskolen skal skriveglade elever få et tilbud utover det de kan få i grunnskolen.

 

– I dag har et fåtall kulturskoler skapende skriving som fast tilbud. Det er å ønske at denne konferansen vil inspirere flere til å starte opp. Norsk kulturskoleråd har fått støtte til konferansen fra Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen, og vi disponerer også cirka 100.000 kr som i etterkant av konferansen vil bli lyst ut for oppstart av tilbud i kulturskoler fra høsten, sier Hilde Roald Bern.

 

Alle får bok

 

Med utgangspunkt i ”IDÉbok for skapende skriving”, som Kjersti Wold har skrevet for Norsk kulturskoleråd, vil forfatteren selv presentere og belyse viktige spørsmål som ”hvordan komme i gang?”, ”hvordan finne en kvalifisert lærer?” og ”hvordan strukturere et skriveverksted?”. Wold vil også gå nærmere inn på innholdet idéboka, som for øvrig vil bli delt ut til alle som deltar på konferansen.

 

Påmeldingsfrist: 18. mars.

Les flere nyheter!