To viktige musikkmesterskap på samme sted til samme tid

img_53.JPG
Deltar i begge. Aqva'dor delta i begge mesterskapene i Oslo kommende helg.
22.11.2011 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

To viktige musikkmesterskap på samme sted til samme tid

Arrangørene av to tradisjonsrike, populære musikkarrangement for unge utøvere våger å gå nye veier, eller mer presist: De våger å gå samme vei.

 

Helga 25. - 27. november arrangeres nemlig både Ungdommens Musikkmesterskap og Norgesmesterskapet for solister & ensembler ved Norges musikkhøgskole i Oslo.

 

Over 200 svært talentfulle, unge musikere vil dermed samtidig møtes til spennende og nyttige musikalske utfordringer samtidig som de sammen vil skape en festlig musikkbegivenhet som de også deler med publikum.

 

Det er Norsk kulturskoleråd og Norske Musikklæreres Landsforbund som arrangerer Ungdommens Musikkmesterskap mens Norges Musikkorps Forbund er arrangør av NM for solister & ensembler. Begge mesterskap har lange historier og er veletablerte. At de nå velger å samarbeide, har flere årsaker. Blant annet ønsker samarbeidspartnerne å gjøre det enklere for utøvere som gjerne vil delta i begge mesterskap. Dessuten anser arrangørene det som spennende å skape et større arrangement, med enda mer trøkk, enda mer festivalfølelse og enda mer publikum.

 

I tillegg til selve konkurransene som går delvis parallelt, blir det felles Europeisk konsert lørdag 26. november samt felles prisvinnerkonsert søndag 27. november. Konferansier på den avsluttende prisvinnerkonserten, der blant annet årets musiker skal kåres i begge mesterskap, er Stein-Olav Henrichsen, direktør ved Munch-museet.

 

Det er felles inngangsbillett til arrangementene og felles programhefte. Det er gratis adgang for alle under 16 år.

 

Mer om mesterskapene er å finne på nettstedene musikkorps.no og umm.no.

Les flere nyheter!