UMM 2012: Utvidet påmeldigsfrist ute uka

img_427.jpg
VIL VÆRE MED IGJEN: Sangeren Tomine Mikkeline Eide fra Bergen deltok i UMM 2010 – med bravur. Nå prøver hun igjen. (Foto: privat)
16.05.2012 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

UMM 2012: Utvidet påmeldigsfrist ute uka

TRONDHEIM: På grunn av ei jevnt tilsig av påmeldinger rett før den offisielle påmeldingsfristen var ute sist fredag, holder arrangøren døra åpen for påmeldinger også denne uka.

 

Ungdommens musikkmesterskap (UMM) holder påmeldingsdøra åpen til fredag 22. juni.

 

Mye mer informasjon og påmeldingsmulighet på umm.no

 

UMM er et mesterskap i fremførelse av klassisk musikk for alle under 23 år. UMM arrangeres av Norsk kulturskoleråd og Norske Musikklæreres Landsforbund. Dette er ellevte gang UMM arrangeres, og mesterskapet er inne i en spennende utvikling. Mer om dette på tampen av artikkelen.

 

I år er Ungdommens musikkmesterskap åpent for deltakere i kategoriene sang, stryk, gitar, duo og ensemble.

 

Mesterskapet består av to runder. Først et regionalt mesterskap der en kan kvalifisere seg til det nasjonale mesterskapet i Oslo. De aller beste fra de regionale mesterskapene får så muligheten til å delta i det nasjonale mesterskapet, som arrangeres i Oslo 23.-25. november. Der venter det gjeve konsertoppdrag og andre premier til de aller ypperste der og da. Det deles også ut inspirasjonspriser, seks stipend à 10.000 kr, som utdeles etter andre kriterier. Og Årets musiker skal kåres, og denne får 50.000 kroner, penger som i likhet med pengene som er inkludert i inspirasjonsprisene er gitt av Elisabeth og Knut Fures Stiftelse.

 

I år blir det regionale mesterskap i følgende seks byer 20. oktober: Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo.

 

Alle deltakerne vil få en skriftlig tilbakemelding på prestasjonen sin fra juryen. Å konkurrere i musikk er en sammensatt prestasjon, hvor blant annet tekniske ferdigheter, musikalsk uttrykk og stilforståelse er en del av de kriterier som danner grunnlaget for juryens endelige helhetsvurdering.

 

Mesterskap i utvikling

 

UMM er et etablert og tradisjonsrikt mesterskap, men arrangørene tenker kontinuerlig på hvordan mesterskapet skal bli enda bedre som arrangement. I 2011 ble UMMs nasjonale mesterskap arrangert i tospann med NM for solister og ensembler, som Norges Musikkorps Forbund (NMF) står bak. Dette samarbeidet skal videreføres på spennende vis i 2013.

 

Men også i år blir det endringer i avviklingen av det nasjonale mesterskapet. Trolig avvikles hele den innledende runden fredag. Så går et utvalg av deltakerne videre til en mellomrunde lørdag hvor en ny jury skal avgjøre hvem som skal videre til en ”superfinale” søndag.

 

Følg med på nettstedet umm.no for oppdaterte nyheter om dette i nær framtid.

 

 

Les flere nyheter!