Viktig oppfrisking på veien mot master i kulturledelse

img_421.JPG
ØNSKER VELKOMMEN: Einar Øverenget (f.v.), Merete Wilhelmsen, Inger Anne Westby og Håvard Moe ønsker velkommen til oppfriskingskurs i Gehørbasert ledelse neste uke.
03.05.2012 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Viktig oppfrisking på veien mot master i kulturledelse

OSLO: Neste uke samles 18 kulturskoleledere til ”oppfriskingskurs” knyttet til Norsk kulturskoleråds lederutviklingsprogram Gehørbasert ledelse. Dette som et nødvendig steg på veien til det som kan gi dem en erfaringsbasert master i kulturledelse.

 

Dette oppfriskingskurset strekker seg over i alt åtte kursdager i ukene 19 og 36, og tanken er at deltakerne innen 15. september 2013 leverer en oppgave som - om den bestås - gir dem 15 studiepoeng og kvalifiserer dem for andre etappe av veien mot masterstudiekvalifisering: med emnetittel ”Ytringskultur og kommunikasjon”. Etappe to strekker seg over åtte nye kursdager i skoleåret 2012-2013.

 

Denne etappen leder til en hjemmeeksamen, som gjennomføres våren 2014 og som ved bestått gir nye 15 studiepoeng og mulighet for å starte på det masterstudiet som er under utredning ved Norges musikkhøgskole med planlagt oppstart fra høsten 2014.

 

Fire ulik innfasinger

 

– Vi samarbeider nå tett med Norges musikkhøgskole om den videre framdriften i dette opplegget og vi vil komme tilbake med mer informasjon, sier organisasjonssjef Merete Wilhelmsen i Norsk kulturskoleråd, som også har vært den mest sentrale i utviklingen av Norsk kulturskoleråds lederprogramtilbud.

 

Dette oppfriskningskurset er for kulturskoleledere som for en del år tilbake fikk lederopplæring i forbindelse med et av Norsk kulturskoleråds kulturskoleutviklingsprogram, i ei tid da Gehørbasert ledelse ennå var ”noe uferdig” som lederopplæring. Dette gjelder kulturskoleledere i ni fylker; Buskerud, Hedmark, Hordaland, Nordland, Oppland, Rogaland, Telemark, Troms, Vestfold.

 

Norsk kulturskoleråds lederprogram Gehørbasert ledelse er blitt utviklet over flere år, og derfor er det ulike behov for innfasing til masterstudiet. Derfor er det lagt fire ulike løp som alle skal lede fram til masterstudiumsstart.

 

Gratis oppfrisking

 

Oppfriskningskurset er gratis, og finner sted ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Tema på kurset hentes fra de tre hovedområdene ”lederen og gehøret”, ”ledelse og dialog” og ”strategi, administrasjon og styring”.

 

På oppfriskingskurset får deltakerne undervisning av Erlend Dehlin, Håvard Moe, Inger Anne Westby og Einar Øverenget, kvartetten som utgjør Norsk kulturskoleråds faste kursholdere innen Gehørbasert ledelse, og som også sammen med Wilhelmsen har laget og videreutviklet dette ledelsesprogrammet.

Les flere nyheter!