Nytt gratismanus fra Tante Propell

img_464.jpg
TILBYR GRATIS MANUS: Christin Holm tilbyr nå landets kulturskoler et kulturskoletilpasset manus - helt gratis. (Foto: privat)
12.09.2012 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Nytt gratismanus fra Tante Propell

HORTEN: Manusforfatteren og teaterpedagogen Christin Holm alias Tante Propell har igjen vært raus og skjenket Norsk kulturskoleråd et teatermanus tilrettelagt for kulturskolebruk.

 

Manuset ”Klatt i Klatt” kan du lese mer om på teatermanussida her på kulturskoleradet.no

[Se manus 8]

 

Dette er det andre manuset fra Tante Propell som Norsk kulturskoleråd får lov å distribuere gratis. ”Bomber & Bananer” fins også i manusbasen Norsk kulturskoleråd tilbyr kulturskolene.

 

– Jeg vet at behovet er stort for tilrettelagte manus i kulturskoler. Etter at jeg friga ”Bomber & Bananer”, opplevde jeg at det var populært. Det viktigste for meg er at det jeg skriver blir benyttet. Jeg ser jo at manuset funker, og flere av dem som har benyttet det har hentet flere av mine manus på Dramas, blant annet ”Pizza, krutt og krapyl”, sier Christin Holm.

 

I 2008 var Holm ansatt ved Skedsmo musikk- og kulturskole, og sammen med Turid Lisbeth Nygård, laget de et tverrfaglig samarbeidsprosjekt som hadde premiere på Lillestrøm Kulturhus. Prosjektet fikk noe økonomisk støtte fra Norsk kulturskoleråd. I etterkant har ”Klatt i Klatt” blitt satt opp to ganger.

 

– Enebakk Barne- og ungdomsteater satte opp forestillingen, og alle barneskoleklassene i kommunen var invitert til å male bilder til scenedekorasjoner. Hvert klassetrinn hadde sin farge. Hver forestilling hadde nye bilder på scenen, og elevene som hadde malt dem ble invitert når deres bilder ble benyttet. Hele samfunnshuset på Flateby var fylt opp av fargeglade dyrebilder. Dette ble en flott oppsetting, med proff lyssetting og supre kostymer, sier Holm.

 

Så tenkte Holm at det måtte være mulig å forenkle og skrive om manuset litt, slik at det var mulig å bruke det som en sjuendeklasse-avslutningsforestilling. Hun fikk anledning til å prøve ut dette da hun var ansatt som faglærer på sjuendeklassetrinn ved Haga Skole i Sande, våren 2011.

 

– Jeg skal innrømme at jeg lånte noen dyrekostymer fra Enebakk, for i skolen har en ingen ”backstage-tropp” som står klar. Men likevel anser jeg dette prosjektet som meget vellykket. Samtlige 60 elever ble engasjert, og alle var på scenen. Selv elever med ”tunge diagnoser”, sier Holm.

 

Det er for øvrig multikunstneren Turid Lisbeth Nygård som har skrevet sangene og musikken til ”Klatt i Klatt”, og musikken er også mulig å få tak i. Noter og cd kan bestilles på www.turili.no.

 

Les flere nyheter!