Kristin Hammerseth ble Årets musiker 2013

img_655.JPG
ÅRETS MUSIKER 2013: Kristin Hammerseth ble Årets musiker 2013, og applauderes her av to andre superfinalister, Daniel Ivanov (t.v.) og Nikita Khnykin.
23.11.2013 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Kristin Hammerseth ble Årets musiker 2013

OSLO: 122 av Norges fremste, unge utøvere av klassisk musikk var 22. - 23. november samlet i Oslo til den nasjonale delen av Ungdommens musikkmesterskap 2013. Kristin Hammerseth (21) fra Sarpsborg gjorde det aller best i lørdagens superfinale og ble kåret til Årets musiker.

 

Fyldig bildekavalkade fra UMM 2013

 

For sin flotte prestasjon under Superfinalen ble Kristin Hammerseth belønnet med 50.000 kroner samt et lite dryss av spilleoppdrag og andre premier. Pengene kommer fra Elisabeth og Knut Fures Stiftelse.

 

– Dette var helt topp, sier Kristin, og legger til: – Jeg tenkte ikke mye på hvor langt min prestasjon kunne rekke i år, jeg tenkte mest på å prestere mitt beste.

 

– Og det klarte du?

 

– Det er alltid ting som kan gjøres bedre, men dette var ganske bra. Kan ikke si annet når det rekker til å bli Årets musiker.

 

Pengepremien har Kristin tenkt å bruke til ei ny fløyte - etter hvert. Først må det spares litt mer. Årets musiker 2013 skryter av UMM som arrangement og konkurranse. Hun har deltatt i UMM to ganger før, og gjort det bra da også. Kristin har også gjort det skarpt i konkurranser også utenlands.

 

Ellers drysset det flotte konsertoppdrag i både inn- og utland samt pengepremier fra også andre sponsorer over de fem andre superfinalistene samt deltakerne i Finalekonserten tidligere på dagen.

 

Blant annet gikk UMMs publikumspris til klarinettisten Daniel Ivanov fra Oslo.

 

Mye mer om UMM på umm.no

 

 

 

 

Les flere nyheter!