Dansens Dager i april

img_672.JPG
DANSENS DAGER: 26. - 29. april feires dansen landet rundt, gjennom paraply-arrangementet Dansens Dager.
20.01.2014 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Dansens Dager i april

OSLO: For 16. gang skal Dansens dag markeres verden over. I Norge feires den like godt fire dager til ende, som Dansens Dager.

 

26.-29. april skjer det, og Danseinformasjon, som er nasjonal koordinator for Dansens Dager, håper mange kulturskoler danser med, gjennom å arrangere lokale danseforestillinger på tampen av april.

 

Dansens Dag er en internasjonal UNESCO-dag som feires over hele verden, og over 60 land er med i markeringen. I Norge har dagen blitt markert siden. Dansens Dager er en kulturmønstring med et positivt fortegn: ”dans er morsomt, sunt, vakkert, fredelig, miljøvennlig og gir folk mulighet til å utfolde seg fysisk, sosialt og kulturelt. Dansens Dager er noe alle kan være med på med enkle midler”.

 

Årets ambassadør og årets dans

 

Hvert år utnevner Danseinformasjon en Dansens Dager-ambassadør som koreograferer årets dans. Tine Aspaas er årets ambassadør.

 

Dansens Dager-dansen 2014, slippes 10. februar. Dansen filmes som en instruksjonsvideo og blir lagt ut på nettstedet dansensdager.no. Tirsdag 29. april kl 12.00 håper Danseinformasjon at flere tusen barn, unge og voksne over hele landet danser Årets dans.

 

– Norges største dansefest

 

Dagene er til for å feire dans som uttrykksform innenfor alle sjangre. Det danses folkedans, ballett, seniordans og breakdans og mye annet, og det skjer på jobben, i skogen, på torget og på Operascenen. Amatører som profesjonelle utfolder seg og viser sin danseglede og kunstneriske egenart. De bidrar samtidig til at dans blir anerkjent som en betydningsfull, kulturell og sosial uttrykksform.

 

UNESCOs internasjonale Dansens Dag

 

Den internasjonale Dansens Dag finner sted den 29. april hvert år, på fødselsdagen til Jean-Georges Noverre (1727-1810), grunnleggeren av moderne ballett. Markeringen ble etablert i 1982 og har til hensikt å feire mangfoldet innen dans og kjærlighet til dans på tvers av kultur, alder, hudfarge, ferdighetsnivå og danseform.

 

I 2013 ble det registrert nesten 200 Dansens Dager-arrangement i Norge.

 

Mer informasjon om Dansens Dager finner du her

 

 

Les flere nyheter!