Parkert piano

img_906.png
img_906.png
06.10.2015 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Parkert piano

OSLO: Norge har fått sitt første «parkerte piano», på Østbanehallen i Oslo. Nå kan også ditt nærmiljø få et piano - tilgjengelig for alle.

 

JM Norway inviterer kulturskoler og andre skoler samt organisasjoner og institusjoner til å søke om å ta del i prosjektet «Parkert piano». Med en god søknad kan for eksempel din kulturskole få et flygel eller et piano til odel og eie. Kravet fra giveren er at instrumentet skal stå utplassert i det offentlig rom i minimum tre år.

 

JM Norway er den norske seksjonen av Jeunesses Musicales International, verdens største internasjonale nettverk for musikk og ungdom. JMI når årlig mer enn fem millioner unge mennesker gjennom 36.000 nasjonale og internasjonale aktiviteter, alt under slagordet «Making a difference through music».

 

Søknadsskjema finner du her. Søknadsfrist: 10. desember 2015.

 

Skal kunne benyttes av forbipasserende

 

Hvorfor fortjener akkurat din institusjon et parkert piano, og hvordan vil det komme til nytte for unge musikere og lokalt kulturliv? Det er i utgangspunktet ingen begrensninger for plassering, så lenge det fritt kan benyttes av forbipasserende, det står offentlig tilgjengelig, tørt og trygt.

 

JM Norway ønsker å bidra til at det lages spontane, musikalske lommer der du minst venter det. De parkerte pianoene skal fungere som nye formidlingsarenaer for unge musikere. Her skal det gjennom mindre prosjekt tilrettelegges for at musikerne skal kunne utforske sitt uttrykk og nå et bredere publikum.

 

Søknaden må inneholde informasjon om eiere av pianoet, informasjon om plassering og framdriftsplan for minimum tre år. Søknadene behandles av faglig råd i «Parkert piano».

 

Alle søkere får svar innen 1. februar 2016. Vedtaket er endelig.

 

JM Norway kan også komme til å åpne søknadsdørene for organisasjoner som mangler et sted å sette pianoet samt for de som har plass til å parkere et piano, men mangler en musikalsk samarbeidspartner. Disse oppfordres til å kontakte JM Norway per e-post: parkertpiano@jmn.no.

 

 

 

Les flere nyheter!