Dansens dager 2016

img_1011.png
TRE DAGER MED DANS: Dansens Dager 2016 varer tre dager til ende i månedsskiftet april/mai.
07.03.2016 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Dansens dager 2016

OSLO: Dansens Dager 2016 feires 29. april – 1. mai og arrangøren ønsker å få med flest mulig på feiringen, ikke minst landets mange tusen dansende kulturskoleelever.

 

Så ønsker Danseinformasjonen, som er koordinatoren for Dansens Dager i Norge. Danseinformasjonen håper riktig mange kulturskoler feirer og markerer arrangementet Dansens Dager.

 

Arrangøren håper riktig mange vil registrere sine lokale arrangement i det nasjonale programmet. Det er løpende påmelding helt fram til Dansens Dager men hvis du vil at ditt arrangement skal være med i lanseringen av årets Dansens Dager-program 25. april, må det registreres innen 20. april.

 

Registrering av arrangement gjøres her

 

UNESCOs internasjonale Dansens Dag

 

Den internasjonale Dansens Dag feires og markeres 29. april hvert år på fødselsdagen til Jean-Georges Noverre (1727-1810), grunnleggeren av den moderne ballett.

 

Markeringen ble etablert i 1982 av UNESCO. Dagen har til hensikt å feire både mangfoldet innen dans og kjærlighet til dans på tvers av kultur, alder, hudfarge, ferdighetsnivå og danseform. I Norge feirer en dansen over flere dager og har derfor gitt «paraplyarrangementet» navnet Dansens Dager. I år markeres Dansens Dag i drøyt 60 land.

 

Danseinformasjonen, som er koordinator for Dansens Dager i Norge, er det nasjonale informasjons- og kompetansesenteret for dansekunst. Danseinformasjonen ble opprettet i 1994, finansieres over statsbudsjettet og har en rekke oppgaver knyttet til faget.

 

Lær Dansens Dager-dansen!

 

Danseinformasjonen har lansert Dansens Dager-dansen 2016 og ønsker å invitere hele Norge med på en nasjonal Flash Mob på den internasjonale Dansens Dag 29. april.

 

Dansen er koreografert av årets ambassadør Sudesh Adhana, og er en moderne versjon av internasjonal folkedans med fokus på rytmer og lyd som lages ved hjelp av kroppen. 

 

For å lære Dansens Dager-dansen, gå inn her hvor du finner en tredelt introduksjonsvideo samt har mulighet for laste ned musikken.

 

Danseinformasjonen håper riktig mange også blir med og danser Dansens Dager-dansen på nasjonal flashmob 29. april kl. 12.00. Mer om dette her.

 

 

 

Les flere nyheter!