Enda flere drømmer skal bli virkelig

2020 Signering-2 17.6.JPG
DRØMMESAMARBEIDET FORTSETTER: Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd, og Åsne Havnelid, administrerende direktør i Norsk Tipping, har signert en ny samarbeidsavtale for tre år.
17.06.2020 Egil Hofsli (tekst) Roar Jøldahl (foto)
Del på:

Enda flere drømmer skal bli virkelig

HAMAR: En 17 år gammel suksesshistorie fortsetter. Det er klart for flere nye år med Drømmestipendet, etter at en ny avtale mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd ble signert i dag.

 

Avtalen ble signert av Åsne Havnelid, administrerende direktør i Norsk Tipping, og Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd. Samarbeidet mellom Norsk Tipping og kulturskolerådet har gitt mange unge kultur- og kunstutøvere litt penger og mye inspirasjon på veien mot sine kulturelle drømmer.

 

Siden 2004 har 1700 ungdommer fått utdelt Drømmestipendet, og over 4500 har blitt nominert. Kjente artister som Astrid S., Didrik Solli Tangen, Ingebjørg Bratland, Ella Marie Hætta Isaksen og årets Idol-vinner Mari Eriksen Bølla, er bare noen av dem som har mottatt Drømmestipendet. Den nye avtalen vil sørge for at enda flere talent innen dans, visuell kunst, musikk, teater og andre kulturuttrykk i årene framover kan få drahjelp mot det de drømmer om.

 

– Dette har vært et givende samarbeid i 17 år, og vi er stolte av Drømmestipendet, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

 

– Pengene gir selvfølgelig mulighet til å få oppfylt deler av drømmen som koster noe i kroner og øre, men minst like viktig er anerkjennelsen og inspirasjonen det gir hver enkelt unge utøver. Vi er veldig glade for at vi kan fortsette med Drømmestipendet, sier Havnelid.

 

Stipendbeløpet dobles – ny aldersgruppe

 

Den nye avtalen innebærer at stipendbeløpet dobles fra 15 000 til 30 000 kroner, og det vil bli delt ut 50 stipend hvert år. Tidligere har stipendet vært mulig å søke for aldersgruppa 13–20 år. Nå endres aldersgruppa til 18–25 år. Men målet både med nominasjon og stipendtildeling er som før: Stipendmottakerne skal få motivasjonspåfyll og økonomisk støtte til å utvikle seg videre samt et bidrag til å få oppfylt sine kultur- og kunstdrømmer, helt eller delvis.

 

– I Norsk kulturskoleråd er gleden stor for den nye avtalen med Norsk Tipping. Vi opplever å få tillit, og møter en profesjonell samarbeidspartner, sier direktør i Norsk kulturskoleråd, Morten Christiansen. Han mener det nye Drømmestipendet blir spennende.

 

– Dette er en nyskapning innenfor en etablert ordning, og vil fortsette å være en strålende mulighet for ungdom og unge voksne til å bli sett og å få prøvd ut sine drømmer, sier Christiansen.

Den nye avtalen gjelder i tre år, med opsjon på ytterligere to år. Med årets tildeling er det delt ut 18,5 millioner kroner gjennom Drømmestipendet siden 2004.

 

Les mer om Drømmestipendet  og årets stipendmottakere og nominerte – på drommestipendet.no

Les flere nyheter!