Webinar: Slik planlegger vi nytt skoleår etter annerledesvåren

19.06.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Webinar: Slik planlegger vi nytt skoleår etter annerledesvåren

TRONDHEIM: Fredag 19. juni arrangerte Norsk kulturskoleråd webinaret Etter annerledesvåren: Slik planlegger vi nytt skoleår. Her handla det om utfordringer i tida kulturskolen er inne i, også med tanke på planlegging for neste skoleår. Webinaret kan du se et opptak av på Vimeo.

 

Opptak av webinaret fins på Vimeo her

 

På webinaret ble det også satt søkelys på mulighetsrommet som fins i arbeidstidsavtalen for kulturskoleansatte.

 

Webinaret belyste følgende tema – i et lederperspektiv:

  • Hvilke utfordringer og muligheter ligger i planleggingen av neste skoleår?
  • Hvordan har den siste tiden vært med tanke på organisering, arbeidstid o.l.?
  • Hva har vært positivt, og hva har dere lært som dere tar med dere videre?
  • Hvilke nye utfordringer fins nå – som ikke var dere for noen måneder tilbake?

To kulturskoleledere var invitert inn for å si noe om sine erfaringer og tanker i denne forbindelse. De to var Julianne Hauge, rektor ved Ulstein kulturskule, og Marianne Bjørnsdatter Gärtner Ous, rektor ved Holmestrand kulturskole.

 

Film som inngang

 

Som inngang til tematikken, ble det vist film, og rundt denne ble det en bolk om rammene for filmen og verktøy som kan benyttes i arbeidet med dette lokalt, i eget kollegium. Filmen «Arbeidstidsavtalen – et mulighetsrom» tar for seg rammeverket for arbeidstidsavtalen for kulturskoleansatte og spiller opp til lokalt partssamarbeid knyttet til fokus i ressursbruk og planlegging av undervisningen og arbeidstiden i kulturskolen. Filmen finner du her.

 

 

Trude Nordeng Rougnø, rektor ved Lillestrøm kulturskole, medvirker i filmen og vil også delta på webinaret som innleder. Nordeng Rougnø har 20 års erfaring som kulturskolelærer og har arbeidet 15 år i Creo (tidligere Musikernes fellesorganisasjon) med kommunesektor som ansvarsområde.

 

Sjekk ut: Nettsida Ledelse i kulturskolen

Les flere nyheter!