Her er alle de 100 drømmestipendmottakerne i 2020

25.06.2020 Egil Hofsli (tekst og fotokollasj)
Del på:

Her er alle de 100 drømmestipendmottakerne i 2020

HAMAR: Her er samtlige 100 mottakere av Drømmestipendet 2020 på ett brett. Etter utdelinger landet rundt siden starten av mai kan du må se hvem alle de dyktige, talentfulle, ambisiøse ungdommene er.

 

På grunn av koronapademien er ikke alle stipend utdelt ennå. Også til høsten blir det flere høytidelige overrekkelser, der stipendmottakerne gjøres ære på. Men i dag, 25. juni, presenteres årets "klassebilde", her ser du alle de 100 mottakere av Drømmestipendet 2020 som hver får 15 000 stipendkroner, synliggjøring og heder.

 

Nedenfor finner du lenke til oversikten over de 100 dyktige, talentfulle, ambisiøse, iherdige – og heldige – unge kulturutøverne som er tildelt Drømmestipendet 2020. Til sammen er det utdelt 1,5 millioner stipendkroner i år.

 

Vi skriver heldige, for blant årets 445 nominerte var det veldig mange andre som også hadde fortjent stipend. Men «bare» 100 velges ut som stipendmottakere hvert år, og da behøves også gjerne litt flaks for å komme med i det selskapet.

 

 

Viktig synliggjøring – verdifull inspirasjon

 

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker de to samarbeidspartnerne å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Deres ønske er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

 

Dette er 17. gang at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd samarbeider om Drømmestipendet. Stipendmottakerne er barn og ungdom mellom 13 og 20 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjon og stipend er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

 

Inspirasjon til videre utvikling

 

– Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er opptatt av å styrke det kulturelle mangfoldet over hele landet. Vi tror Drømmestipendet bidrar til at talentfull ungdom får inspirasjon, verdifull synliggjøring og oppmuntring til å dyrke talentet sitt. Samtidig fokuserer Drømmestipendet viktigheten av ungdom får gode rammer for kunst- og kulturopplæring i hjemkommunen sin, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.

 

– Det er veldig gledelig at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping for 17. året på rad kan hedre unge kulturtalent over hele landet. Antallet nominerte viser at det spirer og gror godt lokalt på kultursiden. Målet på sikt må være at stipendet skal bidra til et enda større mangfold av unge kunstnere, sier seniorrådgiver Trond Olav Asperud, ansvarlig for Drømmestipendet hos Norsk Tipping.

 

Les også: Enda flere drømmer skal bli virkelig

 

Mye mer om Drømmestipendet på drommestipendet.no

Les flere nyheter!