Dokumentarfilm om de viktige møtene mellom talenter og mentorer

27.01.2021 Egil Hofsli (tekst og kollasj) Martin Bremnes (foto) Isak Jenssen (foto)
Del på:

Dokumentarfilm om de viktige møtene mellom talenter og mentorer

OSLO: Prosjektet Talent møter mentor – som Nordea og Norsk kulturskoleråd står bak – gir mange unge kunst- og kulturtalent ny verdifull kunnskap og inspirasjon. Nå presenteres prosjektkonseptet i en dokumentarisk kortfilm, laget av filmregissør Martin Bremnes. 

 

Filmen "Talent møter mentor" er innspilt i 2020, og viser 18 ungdommer fordelt på tre talentgrupper som møter hver sin mentor. Og "mentorkorpset" i 2020 var fiolinisten Catharina Chen, popartisten Ella Marie Hætta Isaksen samt maleren og skulptøren Kjell Erik Killi-Olsen.

 

Filmen fins på Vimeo her       Filmen fins på YouTube her

 

I filmen får vi innblikk i innholdet på de tre Talent møter mentor-samlingene som ble arrangert i fjor. Flere av ungdommene intervjues om utbyttet av sine møter med «mesterne». Likeså forteller mentorene om hvorfor de tror slike møter kan ha betydning for unge kunst- og kulturutøvere. Og for dem selv også.

 

Del av Nordea-prosjektet KUL-TUR

 

Talent møter mentor inngår i Nordea-prosjektet KUL-TUR , som Norsk kulturskoleråd og Nordea samarbeider om. Dette prosjektet fokuserer kulturskolenes formidling og framføring av kunst og kultur i lokalsamfunnet.

 

Mentorordningen er ment som både inspirasjon og påfyll av viktig kunnskap for deltakerne. Her skal ungdommene få hjelp til å finne sin egenart og sin vei videre.

 

Les mer om filmen i lengre nyhetssak på kulturskolebanken.no

Les flere nyheter!