Historisk kvinnevind i Norsk kulturskoleråd

img_221.jpg
HISTORISK: Aase Sætran er første kvinnelige styreleder i Norsk kulturskoleråd. (Foto: Trondheim kommune)
13.10.2008 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Historisk kvinnevind i Norsk kulturskoleråd

HELL: Aase Sætran er historisk. Den profilerte kommunepolitikeren fra Trondheim er tidenes første kvinnelige styreleder i Norsk kulturskoleråd.

 

Når landsmøtet attpåtil valgte en kvinne - Ingvild Aas fra Molde - som nestleder, kan en absolutt prate om en kvinnevind i organisasjonen Norskkulturskoleråd. Og for å gjøre kvinnevinden total: Fire av styrets sju medlemmer er nå kvinner.

 

Norsk kulturskoleråd avholdt sitt landsmøte i Stjørdal i Nord-Trøndelag torsdag 16. oktober. Dagen etter arrangerte rådet en landskonferanse samme sted.

 

Har styreerfaring i kulturskolerådet

 

Den nye styreleder er valgt for perioden 2008-2010. Sætran etterfølger Per-Eivind Johansen fra Stokke i Vestfold, som har sittet som leder i to perioder, og som ikke stilte til gjenvalg.

Ap-politikeren Aase Sætran (46), som til daglig er kommunalråd i Trondheim, har sittet som styremedlem i Norsk kulturskoleråd de siste to årene.

 

Kjenner organisasjonen

 

Den nye nestlederen Ingvild Aas fra Møre og Romsdal, er til daglig rektor ved Molde kulturskole. 45-årige Aas har også sitter i styret de to siste årene og har lang erfaring fra flere stillinger og verv i Norsk kulturskoleråd.

 

De øvrige fem styremedlemmene i det nyvalgte styret er Trygg Jakola (Finnmark - gjenvalgt), Lars Jegleim (Østfold - ny), Toril Tveit Munthe-Kaas (Rogaland - ny), Gunnar Skaar (Vest-Agder - ny), Randi Gran Tørring (Hedmark - ny).

 

- Viktig og meningsfylt

 

- Å gjøre en innsats i en organisasjon som er uhyre viktig for kulturskolen kjennes veldig riktig og meningsfullt for meg. Kulturskolen er navet i kulturlivet. Barn trenger norsk og matematikk for hjernen, gym og skolemat for kroppen, og kultur for sjela. Å gi alle barn og unge som ønsker det et kulturskoletilbud, er et langsiktig mål for Norsk kulturskoleråd og for min gjerning som styreleder, sier Aase Sætran.

 

Konferanse med toppnavn

 

Blant foredragsholdere på landskonferansen var professor, forsker og forfatter Anne Bamford, som har fått stor internasjonal oppmerksomhet for sitt studium som viser at opplæring i kunst og kultur har svært positiv betydning for elevers muligheter til å bli dyktige også i andre fag.

 

Andre foredragsholdere var Thorbjørn Gaustadsæther (Norges ambassadør til Mosambik), Eirik Birkeland (rektor ved Norges musikkhøgskole) og Ågot Valle (stortingsrepresentant for Sosialistisk Venstreparti).

 

Les flere nyheter!