– Meget skuffende for kulturskolen

img_236.jpg
MEGET SKUFFET: Direktør Oddvin Vatlestad i Norsk kulturskoleråd.
07.10.2008 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

– Meget skuffende for kulturskolen

TRONDHEIM: Ingenting ekstra å glede seg over for norske kulturskoler i statsbudsjettforslaget for 2009 som ble framlagt i dag.

 

Norsk kulturskoleråd får i praksis det samme beløp som inneværende år til å hjelpe kulturskolene til å videreutvikle seg.

 

– Slik budsjettforslaget ser ut ved første øyekast; er jeg meget skuffet på kulturskolenes vegne, sier direktør Oddvin Vatlestad (bildet) i Norsk kulturskoleråd.

 

– Regjeringen har gjennom sin strategiplan "Skapende læring" kommet med masse fine, fornuftige ord om hvordan kunst og kultur i opplæringen bør foregå og utvikles. Den har tildelt Norsk kulturskoleråd en sentral rolle i det viktige arbeidet med å gjøre kulturskolene til lokale ressurssentra i kommunene. Men når regjeringen nå tilsynelatende ikke følger opp med å tilføre oss økte midler til denne jobben - som vi er svært kompetent til å utføre - ja, da har vi grunn til å være skuffet i dag, sier Vatlestad.

 

Han tar et lite forbehold om at Norsk kulturskoleråd kanskje får en betydelig større andel av sekkeposten 74 (mer om denne lengre nede) enn tidligere, noe han egentlig ikke har mye tro på at er tilfelle.

 

Den rødgrønne regjeringen foreslår drøyt 9,1 millioner kroner til utvikling av musikk- og kulturskoler. Økningen fra budsjettforslaget for inneværende år er på 384.000 kroner. I år fikk Norsk kulturskoleråd en ekstra bevilgning i forbindelse med revidert budsjett sånn at totalsummen ble 10,2 millioner kroner. En sånn økning i neste reviderte budsjett er selvsagt ingen selvfølgelighet, og dermed kan summen til kulturskoleutvikling ende opp med å bli mindre i 2009 enn i år.

 

Det er heller ingen grunn til å tro at Norsk kulturskoleråd vil få noen spesielt større bit av sekkeposten 74 som fordeles først langt inn i 2009. Denne posten har da heller ikke vokst mye, bare med en snau halv million kroner i forhold til revidert budsjett for 2008. Dermed vil Norsk kulturskoleråd i 2009 mest sannsynlig få omtrent samme organisasjonstilskudd som i år.

Les flere nyheter!