Umoja-konsert tv-sendes i ti afrikanske land

img_171.jpg
STORT TV-SHOW: Umoja fenger - også på tv.
05.11.2009 Egil Hofsli (tekst) Lena Lahti (foto)
Del på:

Umoja-konsert tv-sendes i ti afrikanske land

MAPUTO: Den årlige Africa Umoja Concert, som Norsk kulturskoleråd er sterkt involovert i, fylte også i år den store Uavhengighetsplassen foran rådhuset i Maputo.

 

Nå skal konserten kringkastes til ti afrikanske land.

 

Det anslås av arrangørene at over 100 000 mennesker skal ha vært innom konsertene som fant sted den siste helga i oktober.

 

Umoja Cultural Flying Carpet er et internasjonalt program med både kultur, fred og utvikling som tema. Programmet drives av Norsk kulturskoleråd, med støttes økonomisk blant annet fra Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Mosambik. Deltakerne er unge, dyktige artister fra åtte land; Mosambik, Sør-Afrika, Zimbabwe, Tanzania, Kenya, Etiopia, Nederland og Norge.

 

Den store Africa Umoja-konserten i Maputo er blitt en årlig foreteelse, med blant annet en treårig avtale med ambassaden. Konserten er en fargesprakende kombinasjon av sirkus, musikk og dans. I år var hele 21 internasjonale artister og lokale mosambikanske band involvert.

 

Konsert til morgengry

 

Innbyggerne i Maputo har fått øynene - og ørene - opp for denne kulturopplevelsen, og konsertplassen var fylt til randen av mennesker lørdag kveld og natt. Konserten varte helt til klokka seks søndag morgen, og stemningen blant publikum sto i stil med det kulturelle fyrverkeriet på scenen.

 

Konserten skal i månedene framover tv-overføres i ti afrikanske land. Opptakene ble gjort både på engelsk og portugisisk, med mosambikansk programleder assistert av en anerkjent komiker. Under åpningen hilste Norges ambassadør til Mosambik; Tove Bruvik Westberg, velkommen fra scenen.

 

Umoja har fått stor oppmerksomhet blant Maputos innbyggere, og også myndigheter og politikere på høyt nivå har merket seg initiativet. Det blir satt særlig pris på at Norge støtter tiltak der Mosambik får vise fram det beste de har, og der utøvere fra Afrika og Vesten kan møtes på kulturell likefot.

 

Ny camp og storkonsert

 

Neste store oppgave for Umoja-teamet - som ledes av utviklingssjef Wilhelm Dahl fra Norsk kulturskoleråd - er en camp for det østlige teppet (Tanzania, Kenya og Etiopia samt Norge og Nederland) inklusive ny, stor konsert i Addis Abeba søndag 21. november.

Les flere nyheter!