Kulturskolefestival i Tana

img_93.jpg
(Foto: kulturskolefestivalen.no)
21.02.2011 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturskolefestival i Tana

TANA BRU: Første uke i mars samles kulturskoleelever fra hele Finnmark til Boade i Tana. Finnmark kulturskolefestival arrangeres for sjuende gang.

 

Boade er samisk og betyr kom, riktig så passende navn for en festival. Og kommer gjør de, cirka 200 kulturskoleelever, -lærere og -foreldre fra 14 av Finnmarks 19 kulturskoler/kommuner. Fra 3. til 6. mars samles de i Tana, hvor Norsk kulturskoleråd Finnmark og Tana kulturskole trekker de trådene for å få festivalen gjennomført på beste og festligste vis.

 

- Finnmark kulturskolefestival er unik i Norge. Ingen andre fylker har tilsvarende arrangement der dette helt spesielle skoleslaget settes i fokus. Festivalen er et møtested for alle som har tilknytning til kulturskolevirksomheten i Finnmark, sier kulturskolekonsulent Øystein Skårset.

 

Snøskulpturer, stylter, joik

 

Programmet viser at kulturskolene skal ha egne opptredener for hverandre, både utendørs og innendørs. I tillegg skal det arrangeres en rekke forskjellige verkstedkurs innenfor de ulike disipliner kulturskolene arbeider med til daglig. Det blir blant annet kurs i emner som snøskulptur, dans, teaterlek med flammeblåsing og stylter, låtverksted, improvisasjon med utgangspunkt i joik, korps og historiefortelling.

 

- Ved å bringe kulturskolefinnmark sammen på denne måten håper Norsk kulturskoleråd at kulturskolene i Finnmark skal utvikle seg og gi enda bedre tilbud til sine elever og lokalsamfunn, sier Øystein Skårset.

 

Norsk kulturskoleråd Finnmark er i ferd med å få utviklet en egen hjemmeside for festivalen, og den blir snart å finne på www.kulturskolefestivalen.no.

Les flere nyheter!