Tid for å søke plass i Unge Musikere

img_104.jpg
TID FOR Å SØKE: Ønsker du å delta i talentprogrammet Unge Musikere er tida inne for å søke.
19.02.2011 Egil Hofsli (tekst) Lena Lahti (foto)
Del på:

Tid for å søke plass i Unge Musikere

TRONDHEIM: Talentfulle, lærelystne musikere i alderen 13-19 år kan nå søke om plass i talentutviklingsprogrammet Unge musikere. En plass i dette programmet kan gi elevene ekstra utfordringer og muligheter utover tilbudet det kulturskolen, den videregående skolen og/eller privatopplæringen tilbyr.

 

Søknadsfristen for neste opptak er 15. mars 2011.

 

Mer om Unge musikere

 

Programmet Unge Musikere er utviklet i samarbeid mellom de statlige institusjonene som gir høyere utøvende musikkutdanning i Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø. Hver av disse har ansvar for et bestemt geografisk område.

 

Elevene skal fortsette den opplæringen de allerede får. Undervisningen i talentutviklingsprogrammet er et supplement til den ordinære undervisningen. Tilbudet gis derfor i samarbeid med elevens kulturskole, videregående skole og/eller private skole/lærer.

 

Programmet omfatter i utgangspunktet alle instrument og sjangre. Tilbudet omfatter blant annet individuell undervisning, gruppeundervisning i musikkteori og gehør samt samspillgrupper.

Det er skole/lærer som skal søke på vegne av aktuelle elever. Antallet plasser er begrenset, og opptak til Unge musikere skjer etter opptaksprøve, som finner sted i løpet av april/mai. Opptak skjer normalt for to år, men det er mulig å søke om nytt opptak etter disse to årene.

 

Mer om Unge musikere

 

Les flere nyheter!