Norsk Umoja-ensemble skal settes sammen

img_94.jpg
TIL AFRIKA: Nye, norske ungdommer skal til Afrika for å arbeide med afrikansk ungdom.
17.02.2011 Egil Hofsli (tekst) Lena Lahti (foto)
Del på:

Norsk Umoja-ensemble skal settes sammen

MOSS: Et nytt norsk UMOJA-team skal settes sammen for spennende kulturelle oppdrag i 2011. De utvalgte etter audition skal senere opptre på en rekke arenaer både i Norge og Afrika.

 

Audition arrangeres i Moss 12.-13. mars 2011. For å være aktuell for denne må du oppfylle noen kriterier: Være mellom 15 og 25 år, være musiker, danser, sirkusartist eller utøve en annen form for scenekunst og være bosatt i Akershus, Oslo eller Østfold.

 

– Vi henvender oss i hovedsak til studenter/elever ved kulturskoler og andre utdanningsinstitusjoner, men det er ikke et formelt krav at du er tilknyttet en slik institusjon, sier Lars Jegleim, kulturskolerektor ved Moss kulturskole, hvor auditionen skal arrangeres. Han er administrator og reiseleder for ensemblet som skal bestå av 12-15 kulturelle utøvere. Umoja er et internasjonalt program som driftes og organiseres av Norsk kulturskoleråd, mens Utenriksdepartementet finansierer det hele.

 

Auditionfakta

 

Sted: Moss kulturskole / Bytårnet skole

 

Dato: 12. - 13. mars 2011

 

Hva skal du bidra med: Vise et kort innslag hvor vi får se hva det er du kan best

Påmelding: Send e-post med navn, alder, bosted, lærested og litt informasjon om deg selv (hva slags kunstform du utøver, motivasjon for å bli med o.l.) til Moss kulturskole: lars.jegleim@moss.kommune.no.

 

Påmeldingsfrist: 5. mars

 

Ensemblet vil øve inn et show på cirka 45 minutter. Dette showet vil bli fremført cirka ti ganger i løpet av 2011, i Østfold, Oslo og Akershus. Forestillingen vil øves inn i mars og april, og deltagerne må være tilgjengelige for prøver i dette tidsrommet.

 

Til Afrika

 

Fra 20. april til 3. mai vil ensemblet oppholde seg i Harare i Zimbabwe. De vil der møte de nasjonale UMOJA-ensemblene fra Mosambik, Zimbabwe og Sør-Afrika. Reisekostnader fra og til Oslo (Gardermoen) og oppholdet i Harare dekkes i sin helhet av UMOJA-programmet. Ensemblet vil fremføre den innøvde forestillingen under HIFA-festivalen i Zimbabwe. Under oppholdet vil deltakerne også lage et nytt internasjonalt show sammen med de øvrige ensemblene.

 

Dette er en unik mulighet til å utvikle seg selv og sine ferdigheter, gjennom å skape og være kreativ i et internasjonalt fellesskap.

 

Driftes og eies av Norsk kulturskoleråd

 

UMOJA Cultural Flying Carpet er et program som fremmer fred og utvikling gjennom internasjonalt felleskap og samarbeid. Programmet er inne i sitt niende år. Det finansieres av Utenriksdepartementet, men organiseres og eies av Norsk Kulturskoleråd. I februar og mars etableres det nasjonale UMOJA-ensembler i åtte land. I tillegg til Norge, Mosambik, Sør-Afrika og Zimbabwe, vil det bli dannet UMOJA-ensembler i Uganda, Kenya, Etiopia og Tanzania.

 

UMOJA arrangerer to internasjonale camper årlig, henholdsvis i det sørlige og østlige Afrika. UMOJA produserer i tillegg årlig (i slutten av oktober) en festival og et internasjonalt tv-show i Mosambik. Dette showet kringkastes til et potensielt tv-publikum på cirka 300 millioner mennesker.

 

For mer informasjon om UMOJA-programmet: www.umojacfc.com og www.umojafestival.com.

 

Kontaktpersoner

 

Lars Jegleim, administrator og reiseleder

e-post: lars.jegleim@moss.kommune.no / tlf: 951 74 673

 

Jonas Rohde-Moe, musiker og tidligere deltaker

e-post: rohdemo@hotmail.com / tlf: 416 10 334

 

Harry Guttormsen, produsent

e-post: harrygutt@gmail.com

Les flere nyheter!