– Det kan se ut som at folkebibliotekene og kulturskolene trenger et løft

img_406.jpg
UTVALGSLEDER: Anne Enger.
03.04.2012 Egil Hofsli (tekst) Thomas Finne (foto)
Del på:

– Det kan se ut som at folkebibliotekene og kulturskolene trenger et løft

OSLO: Siden 2006 har regjeringen bevilget 3,7 milliarder kroner ”mer” til kulturformål gjennom Kulturløftet (I og II). Snart kommer utredningen om hvor pengene har tatt veien, inklusive tips om hvor pengene bør ta veien i framtida.

 

Og der blir trolig kulturskolen nevnt på framtredende plass.

 

– Det kan se ut som at folkebibliotekene og kulturskolene trenger et løft. Disse er desentraliserende tiltak som er viktige for kulturlivet i de små kommunene. Folkebevegelser som kor og korps må også prioriteres, sier Anne Enger, leder for utredningen som evaluerer de siste sju årenes kultursatsing, til Klassekampen.

 

– Viktige løft for kulturen

 

– Dette har vært et helt nødvendig løft for kulturen. Men nå er det viktig at regjeringen kvalitetssikrer satsingen, sier Anne Enger til Klassekampen. I denne perioden har regjeringen lansert storsatsingen Kulturløftet I og II, som det første store samarbeidet mellom de rødgrønne partiene.

 

Sammen med et bredt utvalg erfarne kulturaktører arbeider Enger nå med den første utredningen som ser på kulturpolitikken i sin helhet. Den skal legges fram januar i 2013 og skal også gi forslag til veien videre for kulturpolitikken. Her har utvalget gått i dialog med representanter fra ulike kulturfelt, og ønsker fortsatt innspill fra norsk kulturliv.

 

Les hele nyhetssaken på klassekampen.no

Les flere nyheter!