Enighet om nordisk pris for barne- og ungdomslitteratur

img_417.jpg
PRISGLEDE: - En nordisk barnebokpris vil være med på å synliggjøre barne- og ungdomslitteraturen i Norden, sier Anniken Huitfeldt . (Foto: Wenche Nybo/KUD)
26.04.2012 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Enighet om nordisk pris for barne- og ungdomslitteratur

OSLO: De nordiske kulturministrene tar nå initiativ til en ny, nordisk pris for barne- og ungdomslitteratur. Kanskje vil det gjøre det mer attraktivt å skrive nettopp for denne målgruppa.

 

Ministrene starter en dialog med Nordisk råd om hvordan prisen kan realiseres.

Kulturministrene fra de fem nordiske landene vil styrke samarbeidet om barne- og ungdomskulturen. Ministrene har gitt bred politisk støtte til å opprette en helt ny, nordisk pris for barne- og ungdomslitteratur.

 

- Vi har en lang og flott tradisjon for barne- og ungdomslitteratur i Norden, og den holder høyt nivå. Det er derfor svært positivt at mine nordiske kolleger og jeg nå har blitt enige om å ta initiativ til å opprette en nordisk pris for nettopp denne litteraturen, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

 

- En nordisk barnebokpris vil være med på å synliggjøre barne- og ungdomslitteraturen i Norden. Vi har sett at de øvrige nordiske kulturprisene er med på å skape både nordisk og internasjonal oppmerksomhet om nordisk kultur, og det skal vi utnytte også på barne- og ungdomsområdet, sier Huitfeldt.

 

Huitfeldt og hennes nordiske kolleger er denne uka samlet i Oslo.

Les flere nyheter!