Forsinket lov om kulturskoletime

img_583.JPG
INGEN LOV ENNÅ: Kunnskapsminister Kristin Halvorsen får ikke lovfestet kulturskoletimen før høstens stortingsvalg.
14.06.2013 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Forsinket lov om kulturskoletime

OSLO: Kunnskapsminister Kristin Halvorsen vil fortsatt lovfeste én time kulturskole til alle barn på første til fjerde trinn. Men forslaget til lov er forsinket.

 

Det skriver musikk-kultur.no.

 

Les hele artikkelen på musikk-kultur.no her

 

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen lovte i vinter at kulturskoletimen skal lovfestes, og at loven skulle sendes på høring våren 2013. Men nå er vår i ferd med å bli sommer, og ingen lov er sendt på høring.

 

– Ordningen skal lovfestes. For å sikre en skikkelig høringsrunde og god utforming vil lovforslaget bli lagt fram for Stortinget først til høsten. Målet er at loven trer i kraft 1.januar 2014. Det betyr at kommunene må forvente at dette blir lovfestet i løpet av førstkommende skoleår, og bør innføre dette allerede fra starten av skoleåret, sier Halvorsen til musikk-kultur.no.

 

– Penger til kulturskoletime er allerede gitt til kommunene over statsbudsjettet, så det er ingen grunn til vente på loven, sier Halvorsen.

 

Regjeringen har vedtatt at alle skoler skal gi elevene en time gratis kulturskoletilbud på ett av de fire første trinnene fra høsten 2013. Kommunene er kompensert for dette i budsjettet for 2013, og dette må følges opp lokalt fra førstkommende skoleår, sier Halvorsen.

 

Forsinkelsen i lovutkastet betyr at loven ikke kan behandles av Stortinget før valget 9. september. Hva som skjer med kulturskoletimen dersom det blir regjeringsskifte, er dermed vanskelig å si.

 

I en undersøkelse som Norsk kulturskoleråd nylig gjennomførte om kulturskoletimen, svarte nesten halvparten av kulturskolene som deltok at kulturskoletimemidlene som er tilført kommunen fra staten ikke har kommet til kulturskolen.

 

Mer om undersøkelsen her

 

 

Les flere nyheter!