Morten Christiansen ny direktør i Norsk kulturskoleråd

img_585.png
NY DIREKTØR: Morten Christiansen tilbys direktørstillingen i Norsk kulturskoleråd.
19.06.2013 Egil Hofsli (tekst) Ingvild Aasen (foto)
Del på:

Morten Christiansen ny direktør i Norsk kulturskoleråd

TRONDHEIM: Morten Christiansen blir ny direktør i Norsk kulturskoleråd. Han tiltrer trolig stillingen i september 2013.

 

Norsk kulturskoleråds sentralstyre vedtok 19. juni å tilby Morten Christiansen fra Verdal direktørstillingen i organisasjonen, og Christiansen har skriftlig takket ja til tilbudet.

 

52-årige Morten Christiansen overtar etter Inger Anne Westby, som fra 1. august går tilbake til stillingen hun har permisjon fra ved Norges musikkhøgskole.

 

– Det å få være med og lede og utvikle organisasjon og kompetanse i Norsk kulturskoleråd virker svært spennende. I dette ligger både det å jobbe med utvikling knyttet til visjon og verdier, få utnyttet og utviklet samarbeid og partnerskap med ulike aktører, og likeså arbeide med kommunikasjon og relasjonsbygging, blant annet for å få frem variert kunnskap og kompetanse hos medarbeiderne, sier Morten Christiansen, som tror at hans tidligere arbeidserfaringer vil være verdifulle når han skal tiltre direktørstillingen i Norsk kulturskoleråd.

 

Leder for oppvekstprogram

 

Morten Christiansen er i dag ansatt som daglig leder for Oppvekstprogrammet Nord-Trøndelag, med kontoradresse i Steinkjer. I tillegg er han veileder i Utdanningsdirektoratets veilederkorps. Han har tidligere arbeidet blant annet som både enhetsleder, rektor og lærer ved flere grunnskoler og kulturskoler, med kommunene Oppegård, Harstad, Høylandet, Frosta og Levanger som arbeidsgivere.

 

Videre har Christiansen vært fylkesmusikksjef og musikkprodusent i Musikk i Nord-Trøndelag samt undervist både ved Heggen videregående skole i Harstad og Folkeuniversitetet i Harstad. Han har også helt siden 1985 hatt og har direksjonsansvar for ulike korps.

 

Lederutdannelse

 

Den nye direktøren i Norsk kulturskoleråd har tatt utdannelse ved Copenhagen Business School, Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) og Høgskolen i Sør-Trøndelag, hvor han har studert kunnskaps- og innovasjonsledelse på mastergradsnivå og derigjennom levert masteroppgaven ”Hva skal til for å tenne dere?”. Christiansen har også studert lederutvikling i Nord-Trøndelag ved HiNT. Han har også avlagt eksamen ved Østlandets musikkonservatorium.

 

Morten Christiansen har hatt produsentoppgaver for flere kulturelle oppsetninger, som konserter og musikkspill.

 

Wilhelmsen konstitueres som direktør

 

Det var i alt tolv søkere til direktørstillingen i Norsk kulturskoleråd.

 

Merete Wilhelmsen, som i dag er organisasjonssjef i Norsk kulturskoleråd, blir konstituert som direktør fra og med 1. august og fram til Morten Christiansen er klar til innsats for organisasjonen som i år fyller 40 år.

 

 

Les flere nyheter!