Stavanger kåret til Norges musikkommune 2012

img_577.png
img_577.png
03.06.2013 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Stavanger kåret til Norges musikkommune 2012

TRONDHEIM: Under Norsk musikkråds årsmøte ble Stavanger kåret til Norges musikkommune 2012. 0g Stavanger kulturskoles kvalitet hadde betydning.

 

Prisen deles ut for første gang i år. Norsk musikkråd vil med denne prisen gjøre stas på en kommune som gjør en ekstra innsats for sitt lokale musikkliv.

 

- Stavanger satser stort på musikk og kultur. Kommunen har et rikt og bredt musikkliv med mange aktiviteter gjennom hele året, sier juryleder og styreleder i Norsk musikkråd Halvard Kausland. -Det er derfor vi med glede har kåret Stavanger til Norges musikkommune 2012.

 

Det er en selvstendig jury som har stemt frem Stavanger som vinnerkommune. De har lagt vekt på kommunens arbeid for musikklivet, inkludert planer i kommunen, satsting på det frivillige musikklivet, kulturskoletilbud, tilgang på musikkopplevelser og tilgjengelighet på gode og egnede øverom.

 

-I tillegg til vidstrakt satsing på musikk, noe som bl.a. vises i en god kulturskole og et nytt flott konserthus, har kommunen vedtatt kulturpolitiske planer som følges opp gjennom konkrete tiltak, sier Kausland, -Stavanger er et godt eksempel på en kommune som vedtar planer og setter dem ut i livet.

 

Dette har bidratt til at Stavanger ble prisvinneren. Underveis har det kommet inn mange gode forslag og konkurransen var tett. Forslagene viser at det skjer mye bra kulturpolitisk i kommunene, som stimulerer de lokale musikkildsjelene. Av de innsendte bidragene ble Inderøy, Stavanger og Vefsn kommune nominert til prisen, men det ble altså Stavanger som stakk av med den gjeve tittelen.

 

Utdeling i august

 

Utdelingen av prisen skjer først på et lokalt arrangement i august, i samarbeid med Rogaland musikkråd. Stavanger kommune vil da motta et diplom og 25.000 kroner, som skal brukes på et musikktiltak i kommunen.

 

- Stavanger har hatt en storsatsing på musikkområdet de siste årene og kommunen har blitt et samlingssted for musikk, med et rikt og vitalt miljø for læring, skaping og kunstnerisk utfoldelse, sier Rolv H. Stokka, daglig leder i Rogaland musikkråd, -Vi er derfor glade for at Stavanger blir anerkjent for innsatsen de har gjort gjennom prisen Årets musikkommune 2012.

 

Om Norsk musikkråd

 

Norsk musikkråd er landets største paraplyorganisasjon for det frivillige musikklivet i Norge, og har over 140 000 medlemmer i alle musikksjangre. Organisasjonen har fylkesmusikkråd i alle landets fylker.

 

Juryen vil takke for forslagene som har kommet inn. Samtlige landsdeler var representert og det viser at det er et stor lokalt musikkengasjement i landet vårt. Nye muligheter kommer senhøstes, når vi lyser ut ny kåring av Norges musikkommune 2013.

 

Juryen

 

  • Halvard Kausland, styreleder i Norsk musikkråd (Horten)

  • Olemic Thommessen, Stortingsrepresentant, kulturkomiteen, Høyre (Lillehammer)

  • Else Marie Outzen, Møre og Romsdal musikkråd (Molde)

  • Line Endresen, Norsk Rockforbund (Oslo)

  • Åse Vigdis Festervoll, generalsekretær i Norsk kulturforum (Asker)

  • Arne Moslåtten, tekstforfatter og medlem i Hellbillies (Ål)

Les flere nyheter!