Trondheim Årets kulturkommune

img_580.jpg
KULTURSKOLESKRYT: Trondheims gode kulturskole gjorde sitt til at Trondheim er kåret til Norsk kulturskolekommune 2013.
06.06.2013 Egil Hofsli (tekst) Thor Nielsen (foto)
Del på:

Trondheim Årets kulturkommune

NARVIK: Trondheim er kåret til Norsk kulturkommune 2013, og det hadde betydning at kommunen har en god kulturskole.

 

Trondheim kommune ble onsdag tildelt prisen som Norsk kulturkommune 2013.

Det er Norsk kulturforum som delte ut prisen på sin landskonferanse i Narvik.

 

Kommunalråd Geirmund Lykke mottok prisen, og sier til nettstedet adressa.no at det er en anerkjennelse av en villet kulturpolitikk som fremmer bredde og hverdagskultur i Trondheim.

 

Juryens begrunnelse

 

I juryens begrunnelse for å utnevne Trondheim som årets kulturkommune, trekkes det særlig frem satsingen på den kommunale kulturskolen, kunst i offentlige rom

og satsingen på bredde og mangfold i byens kulturliv.

 

– Norsk kulturforum sin pris viser at vi blir lagt merke til i Trondheim, og at kulturliv ikke bare handler om å skaffe store stjerner til de store scenene. I Trondheim har vi landets største kulturskole med over 4.000 elever, vi dro igang prosjektet med den kulturelle spaserstokken for eldre og vi har en villet politikk som forplikter kommunen til å bruke 1,25 prosent av offentlige investeringer til utsmykning. Det gir en bredde og et mangfold i vår kulturpolitikk som vi setter pris på at blir lagt merke til, sier Geirmund Lykke til adressa.no.

 

Juryen skriver dette om hvorfor Trondheim får prisen:

 

«Trondheim kommune tar det offentliges ansvar for et mangfoldig kulturliv på alvor, og følger dermed opp Kulturlovens formålsparagraf. Mange vil hevde at en by på Trondheims størrelse både vil og bør ha et bredt kulturtilbud. Trondheim kommune viser med sin søknad at dette imidlertid ikke kommer av seg selv. Gjennom langsiktig og god planlegging med gode involveringsprosesser og dialog, har kommunen skapt og bidratt til en imponerende bredde og kvalitet i byens kulturliv. Som regionhovedstad har kommunen også inntatt førersetet for en god kulturutvikling i hele regionen. Trondheim kommune er et eksempel til etterfølgelse for de store byene i Norge; planmessig satsing på en strategisk, langsiktig og inkluderende kulturpolitikk.».

Les flere nyheter!