Kulturelt hurra i alle farger på selveste grunnlovsdagen

img_714.jpg
FARGESPILL I OPERAEN 17. MAI: Norsk kulturskoleråd, Fargespill og Den Norske Opera & Ballett arrangerer stor forestilling på nasjonaldagen.
29.04.2014 Egil Hofsli (tekst) Paul S. Amundsen (foto)
Del på:

Kulturelt hurra i alle farger på selveste grunnlovsdagen

OSLO: Ikke bare i rødt, hvitt og blått, nei. I alle slags farger skal det kulturelt sprake og gnistre når mer enn hundre barn og unge fra hele verden inntar Operaen i Oslo på selveste grunnlovsdagen i selveste grunnlovsjubileumsåret.

 

Og kulturskoleelever og kulturskoleansatte og Norsk kulturskoleråd er med som sentrale aktører, både på scenen og i kulissene samt i alt forarbeidet som er gjort.

 

Forestillinga «Ja, vi elsker - Vi samler Norge til ett rike, én gang til» er et samarbeidsprosjekt mellom Fargespill, Norsk kulturskoleråd og Den Norske Opera & Ballett. Prosjektet inngår i den offisielle markeringen av 200-årsjubileet for Grunnloven.

 

Fallturillturalltura møter habibi habibi

 

"Fallturillturalltura møter habibi habibi, hardingfele møter burundisk rap, og klappeleker fra hele verden forenes i et eneste stort polyfonisk felleskapsmantra. ”Ja, vi elsker …” blir en storslagen feiring av vår mangfoldige fortid og vår felles fremtid, når mer enn hundre barn og unge fra hele verden inntar Hovedscenen på selveste nasjonaldagen", skrives det på arrangørhold.

 

Grunnlovens 200-årsjubileum feires altså med en nasjonal utgave av den flerkulturelle mønstringen Fargespill (se mer om dette på fargespill.no). Prosjektet har gått sin seiersgang over store deler av landet, og forener en rekke forskjellige kulturelle og kunstneriske uttrykk fra dagens Norge.

 

Norsk kulturskoleråd og Fargespill unnfanget ideen

 

Ideen om en oppsetning i Operaen på 17. mai 2014 ble unnfanget på et møte mellom Fargespill og Norsk kulturskoleråd, to aktører som også tidligere har samarbeid.

 

– Norsk kulturskolerådet har være med i hele prosessen rundt idéarbeid og planlegging - og er også sentral i gjennomføringen av forestillingen, sier Torkel Øien, som sammen med Ragnhild Skille har vært de sentrale i prosjektledelsen fra Norsk kulturskoleråds side.

 

Det var de to som sammen med Fargespills ledelse i januar 2012 klekket ut ideen om en forestilling i Operaen. Der i gården ble ideen godt mottatt, og så var en tre sterke aktører på lag.

 

Samarbeid gjennom KOM! Øst

 

Norsk kulturskoleråd og Fargespill har hatt et samarbeid gående i østlandsområdet i flere år, gjennom kulturskoleutviklingsprogrammet KOM! Øst. Tre av deltakerkommunene i dette programmet, Sarpsborg, Rakkestad og Ås, er også sentrale i 17. mai-forestillinga i Operaen.

 

Billetter til forestillinga kan du bestille her

 

 

 

Les flere nyheter!