Lederkonferanse med statsrådbesøk og prisutdeling

img_712.JPG
HOLDT FOREDRAG: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen holdt foredrag og svarte på spørsmål fra salen.
25.04.2014 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Lederkonferanse med statsrådbesøk og prisutdeling

OSLO: Kulturskolenes lederkonferanse 2014 er i gang med dag to. Første dag hadde konferansen besøk av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, som hadde flere oppgaver å løse.

 

Se bildegalleri fra konferansen

 

Røe Isaksen kom til lederkonferansen rett fra en pressekonferanse der han og kulturminister Thorild Widvey fikk overrakt en tilråding fra ekspertgruppa for kunst og kultur i opplæringen. Denne tilrådinga ble da også tema i Røe Isaksen foredrag på lederkonferansen.

 

Se nyhetssak om tilrådingen             Her kan du les og laste ned tilrådingen

 

Røe Isaksen svarte også på spørsmål fra salen. Før han tok fatt på siste oppgave: Utdelingen av prisen Årets kulturskolekommune 2014. Den gikk til Stavanger kommune.

 

Se nyhetssak om prisutdelingen

 

Ekspertgruppas leder, Eirik Birkeland, holdt også foredrag om tilrådingen. Også han svarte på spørsmål fra konferansedeltakerne.

 

Videre var arbeidet med ny rammeplan for kulturskolen et sentralt tema. Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd, orienterte om rammeplanutvalgets arbeid før økta ble avslutta med gruppearbeid ut fra fire problemstillinger.

 

Se forhåndssak om lederkonferansen samt program

 

Skaar først ut fredag

 

Første post fredag var Gunnar Skaars foredrag om skoleeier som kvalitetsutvikler. Skaar er utdanningsdirektør i Vest-Agder og mangeårig sentralstyremedlem i Norsk kulturskoleråd. Han har en master i ledelse og har arbeidet med tema kvalitet og spesielt kommunen som skoleeier og deres rolle i kvalitetsarbeidet i en årrekke.

Skaar relaterte sitt innlegg til arbeidet med og implementeringen av ny rammeplan for kulturskolen.

 

Etter Skaars foredrag leder han den selv ene av to diskusjonsgrupper som diskuterte temaet i Skaars foredrag. Morten Christiansen ledet den andre.

 

Svensk avslutning

 

Etter lunsj fredag fulgte en bolk med to foredrag. Først "Om BBC og talentutvikling" ved frilansjournalist og tidligere BBC-korrespondent Lars Ådne Bevanger. Så et foredrag om kulturskolen som lokalt ressurssenter for det frivillige kulturliv" ved Geir Ulseth, musikksjef i Norges Musikkorps Forbund.

 

Avslutningen på konferansen var svensk. Hans Renman holdt foredraget "Framtiden är redan här - Nu gäller det att vi kommer dit". Hans Renman er utdanningsentreprenør og grunnlegger av og rektor ved en internasjonalt anerkjent gymnasieskole i Nacka i Sverige.

 

Kulturskolenes lederkonferanse arrangeres for femte gang i år. Norsk kulturskoleråd og Norges musikkhøgskole har i år fått med seg Norges Musikkorps Forbund på arrangørsida. 

 

 

 

 

 

Les flere nyheter!