Kulturskolenes lederkonferanse jubilerer - programmet klart

img_691.jpg
DOBBELTROLLE: Torbjørn Røe Isaksen skal både holde åpningsforedrag og dele ut pris på Kulturskolenes lederkonferanse 2014.
25.02.2014 Egil Hofsli (tekst) Erik Norrud (foto)
Del på:

Kulturskolenes lederkonferanse jubilerer - programmet klart

OSLO: 24.-25. april 2014 arrangerer Norsk kulturskoleråd, Norges musikkhøgskole og Norges Musikkorps Forbund den femte Kulturskolenes lederkonferanse. Kunnskapsministeren kommer, og tema for årets konferanse er ”Rammer, Roller og ressurser”.

 

Merk: Påmeldingsfristen, som opprinnelig var 7. april, er endret til 23. april. Men vær oppmerksom på at etter 7. april er prisene noe høyere:

 

Før 8. april

 

Begge dager: 2.200 kroner

Første dag 1.000 kroner

Andre dag: 1.200 kroner

 

8. til 23. april

 

• Begge dager: 2.390 kroner

• Første dag: 1.150 kroner

• Andre dag: 1.350 kroner

 

Konferanseprogrammet   Påmelding   Omtale av foredragsholdere, foredrag m.m.

 

Konferansen er tenkt å gi kulturskoleledere fra hele landet en solid dose påfyll med fagkunnskap og debattforum. I år er arrangørsiden forsterket med Norges Musikkorps Forbund, dette for å styrke kvaliteten og bredden i konferansetilbudet ytterligere.

 

Konferansens målgruppe

 

Arrangøren har hatt følgende målgruppe i hodet når programmet har blitt utarbeidet: Kulturskolerektorer, inspektører, kultursjefer, kommunale kulturkonsulenter og ledere av kulturorganisasjoner.

 

Konferansen vil også ha høy aktualitet for lærere og ledere i den videregående skolen, ved høgskoler og universitet samt representanter fra politiske fora både lokalt, regionalt og nasjonalt.

 

Konferansen inneholder foredrag, debatter, kunstneriske innslag og sosialt samvær.

 

Kunnskapsminister med to oppgaver

 

Konferansen åpnes av Peter Tornquist, rektor ved NMH. Så blir det åpningsfordrag ved kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. ”Kulturskolen og grunnopplæringen” er tittelen.

 

Deretter skal Røe Isaksen ha gleden av å dele ut prisen Årets kulturskolekommune 2014. Det gjør han sammen med styreleder Nils R. Sandal i Norsk kulturskoleråd.

 

Tilrådinger fra ekspertgruppa for kunst og kultur

 

Etter lunsj blir det fokus på arbeidet til den regjeringsoppnevnte ekspertgruppa for kunst og kultur, som legger fram sin rapport mandag 28. april.

 

Gruppas leder, Eirik Birkeland, vil lede denne økta.

 

Rammeplan i fokus

 

Deretter settes rammeplan for kulturskolen på agendaen. Direktør Morten Christiansen i Norsk kulturskoleråd vil innledningsvis orientere om rammeplanutvalgets arbeid. Så vil det bli diskusjon i fire grupper med utgangspunkt i framlegget, der fire problemstillinger kan bli diskutert. De fire gruppene ledes alle av medlemmer av rammeplanutvalget.

 

Etter to en halv times pause, med muligheter for middag for eksempel på en av disse arrangøranbefalte restaurantene, blir det gratis konsert i Lindemansalen på NMH kl. 19.30. Her deltar flere ensembler som deltar i den pågående European Chamber Music Academy, en samling for Europas kommende kammermusikkelite.

 

Les mer om konserten her

 

Hans Renman holder avslutningsforedrag

 

Andre konferansedag åpner med Gunnar Skaars foredrag om ”skoleeier som kvalitetsutvikler”. Skaar er utdanningsdirektør i Vest-Agder og sentralstyremedlem i Norsk kulturskoleråd.

 

Også hans foredrag følges opp i diskusjonsgrupper med utgangspunkt i temaet Skaar foredrar om. Skaar leder selv den ene diskusjonsgruppa, den andre ledes av kulturskolerådsdirektør Morten Christiansen.

 

Etter lunsj kommer en bolk med to innslag/foredrag: Lars Ådne Bevanger, BBC-medarbeider, snakker om ”BBC og talentutvikling” før Karl Ole Midtbø tar for seg ”Kulturskolen som lokalt ressurssenter i forhold til det frivillige kulturliv". Midtbø er generalsekretær i Norges Musikkorps Forbund.

 

Avslutningsforedrag er lagt i Hans Renmans hender og munn. ”Framtiden är redan här – nu gäller det att vi kommer dit” er tittelen. Renman er en sværet ettertraktet foredragsholder både i Sverige og Norge. Han er utdanningsentreprenør og grunnlegger av og rektor ved en internasjonalt anerkjent gymnasieskole i Nacka i Sverige.

 

Og helt til slutt runder prosjektleder Merete Wilhelmsen det hele av på vegne av arrangørene. Wilhelmsen er til daglig organisasjonssjef i Norsk kulturskoleråd.

 

Praktisk informasjon

 

Hvor: Norges musikkhøgskole, Slemdalsveien 11, Oslo

Når: torsdag 24. og fredag 25. april 2014

Oppstart: torsdag kl. 12.00 (registrering fra 11.00)

Avslutning: fredag kl. 14.30

 

Påmeldingen er bindende. Det vil si at dersom du er påmeldt, men ikke møter, må hele avgiften betales. Unntaket er dokumentert sykdom.

  

Restauranter på Majorstua

 

Noen tips til spisesteder i nærheten av Norges musikkhøgskole

 

 

Les flere nyheter!