Kulturskoleelever klare for MGPjr-finale

2018 MGPjr 18.4.png
FINALEKLARE KULTURSKOLEELEVER: Ada (bildet nederst t.v.) fra Lillestrøm, Emma (t.h. på bildet øverst t.v.) fra Nesna og Mathias Gjone, Anders Erlandsen, Børge Brakestad, Gabriel Teistedal og Jonas Brennsæter. (Foto: Ole Kaland/NRK)
18.04.2018 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturskoleelever klare for MGPjr-finale

OSLO: Blant finalistene i MGPjr 2018 er det flere kulturskoleelever. Både Ada fra Lillestrøm og Emma i Nesna-duoen Unknown har kulturskolebakgrunn og det har også de fem guttene i finalens eneste band, Nameless 5, fra Birkenes og Lillesand. Den tv-sendte finalen arrangeres og sendes på NRK1 lørdag 3. november.

 

Med forbehold om at det kan være flere finalister med kulturskolebakgrunn enn dem vi har funnet fram til (vi kommer selvsagt med mer informasjon om noen er uteglemt, red.anm.), er dette altså de tre finalistene kulturskolefolket kan heie litt ekstra på når finalen finner sted i Telenor Arena:

 

  • Bandet Nameless 5 fra Lillesand og Birkenes, med låten "God nok". Bandet består av Anders Erlandsen, Børge Brakestad, Gabriel Teistedal og Jonas Brennsæter (alle fra Birkeland) og Mathias Gjone fra Lillesand. Bandet har spilt sammen siden 2016, og medlemmene er nå 13 og 14 år gamle. Guttene møttes på Birkenes og Lillesand internkommunale kulturskole (BLINK) og der ble de satt sammen til et band.
  • Ada fra Lillestrøm, med låten "Frekk". 13-åringen driver både med musikk og teater. I tillegg til å synge spiller hun fiolin, noe hun har gått og lært ved Skedsmo musikk- og kulturskole.
  • Duoen Unknown med låten "Bussen heim". Duoen består av Emma Einmo (14) og Linn Sommerro, hvorav Emma er sangelev ved Nesna musikk- og kulturskole.

I alt ble det innlevert 700 låter til MGPjr 2018. I år er det 17. gang MGPjr arrangeres.

 

Mer om alle finalistene i MGPjr 2018-finalen på nrk.no

Les flere nyheter!