Manusbok med lydspor – for kulturskolens yngste teaterelever

2018 Manusbok 4.4.png
KULTURSKOLEBAKGRUNN: Roy Wiktor Bakke, som har skrevet og utgir manusboka "Borte bra - men hjemme best", har selv arbeidet i kulturskolen som lærer og rektor.
04.04.2018 Egil Hofsli (tekst) Tordis Moen Bakke (foto)
Del på:

Manusbok med lydspor – for kulturskolens yngste teaterelever

OTTESTAD: Teaterpedagoger i kulturskolen er målgruppa for boka «Borte bra – men hjemme best», som Roy Wiktor Bakke har skrevet og utgir. Bakke er tidligere lærer og rektor i kulturskolen, og håper boka – med åtte tilhørende lydspor på YouTube – er velegnet til undervisning av barn opp til ti år.

 

– Boka er bygd opp som manus til et musikkteater for barn. Målgruppen er barn opp til ti år, men boken inneholder også åtte sanger, som kanskje kan være til hygge for de som er noe eldre. Sangene kan lyttes til ved å benytte den vedlagte QR-koden, eller ved å logge inn på YouTube ved å søke på boktittelen «borte bra men hjemme best». Der synliggjøres også illustrasjonene i boka.

 

– Som tidligere lærer og rektor i kulturskolen vet jeg at miljøet har etterlyst manus som kan danne grunnlag for samarbeidsprosjekt mellom ulike ytringsformer innenfor skoleslaget. Denne boken er ment som et bidrag til alle kulturskolens teaterlærere som er på søk etter et passende materiale å jobbe med.    

 

Boka inneholder også noter med besifring til alle sangene. Ved henvendelse til forfatteren, kan singback bestilles. Dette kan være til hjelp ved framsyninger, der musikere ikke kan skaffes. Rollelisten kan utvides om ønskelig. Er du interessert i boka, kan forfatteren kontaktes via e-postadressen bortebramenhjemmebest@gmail.com. Boka koster 300 kroner.

 

Merk: Billetterte oppsettinger må avtales med forfatteren.

 

De åtte sangene i fortellingen kan lyttes til på YouTube. Du finner dem på der ved hjelp av de angitte QR-kodene inne i boka eller å søke på boktittelen. QR-koden til høyre her tar deg også til sangene.

 

Handlingen i boka

 

Handlinga i boka er som følger:

 

Oline og Oskar Ødemark er et tilårskomment småbrukerpar, som nå tar livet med ro og som kun har igjen noen få dyr på gården. Hønhild er den eneste høna igjen i hønsegården. Hun går hver dag og kakler for seg selv, noe som forstyrrer og irriterer Oline. En dag sprekker Oline og kjefter høylytt på Hønhild for kaklingen hennes. Hønhild blir lei seg og bestemmer seg for å rømme fra hønsegården – i håp om å finne et bedre sted å være.

 

Hønhild vandrer ut i den ukjente verden og treffer etter hvert Ørnar, som er kongen blant alle fuglene og som tilbyr seg å hjelpe henne. Hønhild og Ørnar får et godt øye til hverandre og bestemmer seg for å bygge reir sammen. Ut på kvelden blir de oppsøkt av fjelltrollet

Siggen, som viser seg å være et hjelpsomt troll og som tilbyr seg å bli med på innsamling av reirmateriale.

 

Om natten blåser det opp til uvær. Et stort tre blir truffet av lynet og ramler over reiret der Hønhild og Ørnar klamrer seg til hverandre. Treet blir liggende over dem helt til Siggen kommer dem til unnsetning. Denne opplevelsen blir for sterk for Hønhild, som bestemmer seg for å ta seg tilbake til gården hun forlot. Når hun igjen sitter på vaglepinnen trygt inne i det gamle hønsehuset hos Oline og Oskar sier hun til seg selv:

 

«Borte bra - men hjemme best».

Les flere nyheter!