Snart sesong for drømmestipendutdeling

2018 DS-sesongen 19.4.png
NOMINERT TIL DRØMEMSTIPEND: Liam (15) i Gildeskål og Sigyn (19) i Akkarfjord er to av de 451 som venter spent på om de er blant de heldige. (Foto: privat)
19.04.2018 Hege Arstad og Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Snart sesong for drømmestipendutdeling

AKKARFJORD/GILDESKÅL: Snart er det sesongstart for utdeling av Drømmestipendet 2018: 1,5 millioner kroner skal i løpet av våren utdeles til hundre unge kulturutøvere som hver får 15.000 kroner samt diplom og mye verdifull heder og synliggjøring. Liam (15) i Gildeskål og Sigyn (19) i Akkarfjord er to av de 451 som venter spent på om de er blant de heldige.

 

– Jeg lever og ånder for dansen, og har mange drømmer for framtida. Nominasjonen til Drømmestipendet er en fantastisk bekreftelse som har gitt meg påfyll av motivasjon og selvtillit. Og får jeg i tillegg et drømmestipend vil det bety mye, og attpåtil gi meg midler til å sette opp en egen forestilling i Hammerfest. I så fall blir en av mine mange drømmer realisert, sier Sigyn Åsa Sætereng fra Akkarfjord i Hammerfest kommune.

 

Bli bedre kjent med kulturutøveren Sigyn på drommestipendet.no her

 

Liam Reynolds i Gildeskål i Nordland er også spent nå som drømmestipendsesongen er rett rundt svingen.  – Nominasjonen til Drømmestipendet har gjort meg tryggere på egne ferdigheter, noe som virker veldig motiverende for jobben som ligger foran meg. Dersom jeg mottar Drømmestipendet, kommer jeg til å bruke pengene på utstyr til musikkproduksjon, slik at jeg kan eksperimentere mer og produsere helt unik musikk, sier Liam.

 

Bli bedre kjent med kulturutøveren Liam på drommestipendet.no her

 

Mai og juni er høysesong for drømmestipendutdeling

Kommuner med stipendmottakere bestemmer selv når i mai eller juni de vil utdele stipend. De bestemmer selv tid og sted samt graden av hemmeligholdelse og overraskelsesfaktor. Derfor offentliggjøres ingen samlet oversikt over stipendmottakere før i slutten av juni. Da kommer en slik oversikt på drommestipendet.no.

 

451 nominerte

 

Drømmestipendet jubilerer i år, dette er 15. gang stipendet utdeles. Stipendpotten har økt med en halv million kroner, så nå får hver av de 100 stipendmottakerne 15 000 kroner. Nytt av året er det også at kommunene kan nominere så mange utøvere de selv ønsker, fordelt på kategorier dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet. I år er 451 unge kulturutøvere nominert til Drømmestipendet.

 

På drommestipendet.no kan du bli bedre kjent med alle de 451 nominerte

 

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker de å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. De håper også at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

 

Mottakere av Drømmestipendet er ungdom mellom 13 og 20 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjon og stipend er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

 

Inspirasjon til videre utvikling

 

– Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er opptatt av å styrke det kulturelle mangfoldet over hele landet. Vi tror Drømmestipendet bidrar til at talentfulle barn og unge får inspirasjon, verdifull synliggjøring og oppmuntring til å dyrke talentet sitt. Samtidig fokuserer Drømmestipendet viktigheten av ungdom får gode rammer for kunst- og kulturopplæring i hjemkommunen sin, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.

 

– Det er veldig gledelig at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping for 15. året på rad kan hedre unge kulturtalenter over hele landet. Antallet nominerte viser at det spirer og gror godt lokalt på kultursiden. Målet på sikt må være at stipendet skal bidra til et enda større mangfold av unge kunstnere, sier sponsoransvarlig Pål Enger i Norsk Tipping.

 

Mye mer om Drømmestipendet på drommestipendet.no

Les flere nyheter!