Skolenes sangdag 2018 - med Kor Arti’ på laget

2018 Sangdag 4.4.png
SANGDAG I SKOLEN: 4. mai blir det livlig og glad korsang i mange grunnskoler landet rundt, noe Kor Arti' digital også bidrar til.
03.04.2018 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Skolenes sangdag 2018 - med Kor Arti’ på laget

OSLO: Musikk i Skolen har med seg Norsk kulturskoleråd som samarbeidspart når det også i 2018 arrangeres en Skolenes sangdag. Fredag 4. mai er dagen for en nasjonal sangdugnad som helst skal høres over hele landet.

 

Musikk i skolen håper nå at veldig mange skoler har lyst til å være med på Skolenes sangdag 2017. Interesserte skoler oppfordres om å lage egne sangsamling fredag 4. mai. Form og omfang er mye opp til den enkelte skolen.

 

Mer informasjon om Skolenes sangdag 2018 og påmeldingsmulighet fins her

 

Første fredagen i mai inviteres igjen alle landets barneskoler til fellessang. Denne gangen blir det en ekstra spesiell dag: Oslo-Filharmonien spiller sammen alle sangerne landet rundt i et livestrømmet arrangement fra Oslo Konserthus. Programleder er Stian Barsnes-Simonsen, og MGPjunior-stjernen Dina Matheussen er årets Skolenes sangdag-artist.

 

Se video som promoterer arrangementet i Oslo konserthus 

 

Selve Skolenes sangdag-låta 2018 - "Vi står sammen" - ble lagt ut  på internett 1. mars. Den er spesialskrevet til årets arrangement. 

 

Tusen elever vil delta i konserthuset, og elevene på din skole kan følge sendingen og synge med. Orkesterets dirigent vil også dirigere elevene i de tusen saler rundt om i landet, og teksten til sangene vil komme opp på skjermen, så dere trenger ingen kopier eller sangbøker.

 

Sendingen starter fredag 4. mai kl. 12.00 og varer i cirka 45 minutter.

 

Kor Arti'-bidrag

 

"Gøy på landet" er en av sangene som trolig vil bli sunget mye 4. mai. Den inngår ikke i programmet som skal strømmes, men er en bonussang som Skolenes sangdag-arrangørene håper vil bli brukt på andre måter i løpet av Skolenes sangdag - for eksempel som oppvarming før sendingen starter, som sang i klasserommet tidligere på dagen, eller under en oppvisning for foreldre eller andre. 

 

Derfor er det også laget en enkel koreografi til sangens refreng som ligger på musikkiskolen.no, og Norsk kulturskoleråd tilbyr komp som kan brukes av alle abonnenter på Kor Arti' digital. Ikke-abonnenter som måtte trenge lydfil med akkompagnement kan få dette tilsendt på forespørsel.

 

Norsk kulturskoleråds Kor Arti' digital-tjeneste - som du finner mer om på nettstedet korarti.no - er populær både i grunn- og kulturskole, og stimulerer til mer sang og sangundervisning rundt om i norske skoler.  

 

Mye mer om Kor Arti' digital på korarti.no

Les flere nyheter!