Budsjettenighet ga ikke mer penger til kulturskolen

2018 Budsjettavtale 22.11.png
INGEN EKSTRA MILLIONER: Budsjettavtalen mellom regjeringa og Kristelig Folkeparti resulterte ikke i økt statsstøtte til kulturskoleutvikling i 2019.
20.11.2018 Egil Hofsli (tekst) Thor Nielsen (foto)
Del på:

Budsjettenighet ga ikke mer penger til kulturskolen

OSLO: Kristelig Folkeparti har de siste årene to ganger lyktes med å styre statsbudsjettkroner i retning kulturskolen. Men når partiet for alvor snuser på regjeringsdeltakelse, dukket det ikke opp noen ekstra kroner til kulturskolen da de tre regjeringspartiene og KrF presenterte sin budsjettavtale for 2019.

 

Senest i fjor klarte Kristelig Folkeparti å få sine budsjettkamerater i Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre med på en økning på tre millioner kroner til kulturskoleutvikling via et ekstratilskudd til Norsk kulturskoleråd.

 

Etter de siste dagenes budsjettforhandlinger med de samme tre partiene klarte Kristelig Folkeparti å flytte på over fire milliarder kroner i det opprinnelige budsjettforslaget for 2019, men ingen av disse kronene kommer altså kulturskolen til gode.

 

Budsjettavtalen kan du se her

 

Kanskje ikke så overraskende, heller ikke i sitt alternative statsbudsjett la KrF opp til økt støtte til kulturskoleutvikling.

 

Dermed blir det ingen økning i den statlige støtten til Norsk kulturskoleråd, som i år blir tilgodesett med 26,2 millioner kroner til kulturskoleutvikling via statsbudsjettet i 2019. Dette er samme kronesum som kulturskolerådet mottar fra staten i inneværende år, noe som faktisk innebærer en nedgang i støtten, siden konsumprisindeksen for tida er på 3,4 prosent. 

Les flere nyheter!