Kulturskoledagene 2018-2019: Påmeldingsfristen nær for to arrangement

19.10.2018 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturskoledagene 2018-2019: Påmeldingsfristen nær for to arrangement

GARDERMOEN: I skoleåret 20182019 blir det seks utgaver av Kulturskoledagene. Sesongen ble åpna i Tromsø i august. Nå er påmeldingsfristen nær for to av de øvrige arrangementene: Bergen (18. oktober) og Stjørdal (10. november).

 

Merk: Fristen for Stjørdal er altså utvida med tre uker.

Verdt å merke seg er det også at for sesongens to siste

Kulturskoledagene-arrangement, på Gardermoen og

Molde – begge arrangeres 3.4. januar 2019

er påmeldingsfristen 20. november.

 

Program, omtaler og påmeldingslenker finner du her

 

Blant bidragsyterne i Tromsø var June Breivik og Marcus Lewin, som begge holdt plenumsforedrag. Breivik er leder for avdelingen Kunst, kultur og skole i Kulturtanken. Hun skal holde plenumsforedrag også på Kulturskoledagene i Bergen, Bodø og Stjørdal. Breiviks foredrag i denne sammehengen har tittelen "Læring i en digital tid. Hvordan bruker barn og unge digitale medier?". 

 

Siste: Julie Andersland (V), byråd for klima, kultur og næring i Bergen kommune, skal åpne Kulturskoledagene i Bergen. Andersland er aktuell med ny plan for kulturskolen i Bergen.

 

Lewin (bildet t.h.) er profilert trommeslager, blant annet med fartstid i The Brazz Brothers og som slagverks- og bandlærer ved Nannestad kulturskole. Lewins foredrag i Tromsø, og som han også skal holde i Beegem, har tittelen "Ser vi individet? Om relasjonen mellom elev og lærer".

 

Videre holdt Mona Ibrahim Ahmed og Irene Kinunda (bildet t.v.) – begge kjent fra Fargespill – et kunstnerisk avslutningsforedrag i Tromsø. De skal i ilden også i Bergen og Stjørdal.

 

To andre skal også holde plenumsforedrag på Kulturskoledagene i november. Filosof Einar Øverenget skal holde et plenumsforedrag i Bodø, med tittelen "Profesjonen og etisk kompetanse". Marianne Knudsen, universitetetslektor i drama/teater ved NTNU, skal holde plenumsforedraget "De flytende øyer  Om tverrfaglig samarbeid i kulturskolen" i Stjørdal.

 

I Molde i januar 2019 blir det plenumsforedrag ved June Brevik samt forfatter og foredragsholder Jan Spurkeland og Lage Thune Myrberget, kultursjef i Rana kommune.

 

På Gardermoen blir det plenumsforedrag ved Heidi Haraldsen (Kunsthøgskolen i Oslo), Arne Berggren (Kulturverket, Umeå) og Rut Jorunn Rønning (Norsk kulturskoleråd).

 

Ellers blir det mange andre økter (verksteder, foredrag, deling av gode eksempler, erfaringsdeling, kunstneriske innslag m.m.) med en rekke bidragsytere, mer om dette i de ulike programmene og omtalene.

 

Arrangøren Norsk kulturskoleråd har datoer, steder og hovedtema klare for samtlige seks utgavene av Kulturskoledagene i skoleåret 20182019.

 

Hovedtema for Kulturskoledagene 20182019

 

  • Lærerrollen og profesjonen
  • Kvalitet i kulturskolen
  • Kulturskole og inkludering

Målgruppa for Kulturskoledagene: Kulturskoleeiere, -ledere og -pedagoger.

 

Det kan være lurt å abonnere på nyhetsbrevet Kulturtrøkk (gratis tjeneste). Der vil du blant annet få beskjed straks program og omtaler o.l. er klart. Alt som må gjøres for å bli abonnent er å sende en e-post til post@kulturskoleradet.no med "Vil ha Kulturtrøkk" i emnefeltet.

 

Mer om tidligere arrangement og Kulturskoledagene generelt

Les flere nyheter!