Årets 50 drømmestipendvinnere er klare – se hvem de er

21.02.2022 Hege Arstad og Egil Hofsli (tekst) Foto: privat (av Tuva Senum) og Jonatan Arvid Quintero (av Gard Lervang)
Del på:

Årets 50 drømmestipendvinnere er klare – se hvem de er

TRONDHEIM: Tuva fra Birkenes får stipend. Gard fra Rendalen likeså, og 48 andre unge kunst- og kulturutøvere. Nå er det klart hvilke dyktige, ambisiøse ungdommer med herlige kunst- og kulturdrømmer, som er vinnere av Drømmestipendet 2022. På drommestipendet.no kan du nå se hvem som får 30 000 kroner samt diplom og mye verdifull heder og synliggjøring.

 

Stipendvinnerlista ble offentliggjort mandag 21. februar kl. 12.00. 1,5 millioner kroner er likt fordelt – av stipendutdelerne Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping – på de 50 stipendmottakerne, som er utvalgt blant årets 400 nominerte.

 

Stipendmottakerne kommer fra hele landet, fra Alver i vest og Kristiansand i sør til Gamvik, både lengst i nord og lengst i øst. Fylkesvis fordeler stipendene seg slik: Troms og Finnmark 3, Nordland 2, Trøndelag 5, Møre og Romsdal 3, Vestland 6, Rogaland 5, Agder 2, Vestfold og Telemark 5, Oslo 4, Viken 11, Innlandet 4.

 

> Her finner du de 50 vinnerne av Drømmestipendet 2022

Vinnerlista som ett dokument (PDF)

 

En av de gode og heldige stipendmottakerne, er danseren Gard Elias Lervang (23) fra Rendalen i Innlandet. – Å få Drømmestipendet er en stor anerkjennelse for arbeidet en har lagt ned samt en kjempemotivasjon for å fortsette arbeidet for at drømmen skal bli en realitet. Min største drøm er å inspirere andre slik jeg har blitt inspirert av dansen. Jeg ønsker å skape egne prosjekt og utøve dansekunst – gjerne som fast danser i et større kompani, sier Gard Elias Lervang.

 

Musikeren Tuva Senum (24) fra Birkenes i Agder er en annen av stipendmottakerne. – Tildelinga av Drømmestipendet betyr enormt mye, både som et klapp på skulderen for det jeg har oppnådd så langt, og som inspirasjon og motivasjon til å jobbe videre med musikken. Jeg ønsker å utvikle meg som låtskriver og formidler, gi ut album og skape gode konsertopplevelser for folk, både i by og bygd, sier Tuva Senum.

 

400 nominerte totalt

 

400 unge kunst- og kulturutøvere i alderen 18–25 år var nominert til Drømmestipendet 2022.

Dette er 19. året at stipendet utdeles, og det utdeles i kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og åpen klasse.

 

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendordningen ønsker samarbeidspartnerne å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. De håper også at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kunst- og kulturutøveres drømmer.

 

Inspirasjon til videre utvikling

 

– Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er opptatt av å styrke det kulturelle mangfoldet over hele landet. Vi tror Drømmestipendet bidrar til at talentfulle unge får inspirasjon, verdifull synliggjøring og oppmuntring til å dyrke talentet sitt. Samtidig fokuserer Drømmestipendet viktigheten av at ungdom får gode rammer for kunst- og kulturopplæring i hjemkommunen sin, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.

 

– Det er veldig gledelig at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping for 19. gang kan hedre unge kunst- og kulturtalent over hele landet. Antallet nominerte viser at det spirer og gror godt lokalt innen kulturen. Målet på sikt må være at stipendet skal bidra til et enda større mangfold av unge kunstnere, sier seniorrådgiver Trond Olav Asperud, ansvarlig for Drømmestipendet hos Norsk Tipping.

 

> Les fyldigere nyhetssak på drommestipendet.no

Les flere nyheter!