Oppsummerende samling om veiledning for 35 kommuner

04.02.2022 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Oppsummerende samling om veiledning for 35 kommuner

TRONDHEIM: Torsdag 17. februar inviterer Norsk kulturskoleråd til «oppsummerende samling» for 35 kommuner som har fått veiledning i kulturskoleutvikling og som nå skal i gang med «livet etter veiledning».

 

Denne tredje av i alt tre dialogkonferanser var opprinnelig tenkt arrangert som en fysisk samling, men som så mye annet under koronapandemien blir den i stedet gjennomført som et nettmøte. 35 deltakerkommuner i det som kalles tredje runde av Norsk kulturskoleråds veiledningstjeneste, er invitert.

 

Dialogkonferansene er en møteplass for erfaringsdeling, som en del av utviklingsarbeidet i kommunene. Den siste dialogkonferansen blir en kombinasjon av erfaringsdeling og faglig påfyll.  

 

Les mer om Norsk kulturskoleråds veiledning i kulturskoleutvikling

 

– Hensikten med denne oppsummerende samlinga er selvsagt å reflektere rundt egne og andres erfaringer, for å styrke bevisstheten rundt hva veiledningskommunene egentlig har vært gjennom i veiledningsperioden. Men, mest av alt ønsker vi at denne samlingen skal være en slags kickoff for noe nytt, en start på «livet etter veiledning», sier Åste Selnæs Domaas, leder for veiledning og rammeplanutvikling i Norsk kulturskoleråd.

 

Stikkordet for nettmøtet 17. februar er oppsummering og vareopptelling: Hvor langt kom vi? Hvordan drifte og komme videre i utviklingsarbeidet etter veiledningsperiodens slutt?  

 

Nettmøtet vil bli rammet inn av tre innledninger ved ressurspersoner som har spilt sentrale roller i Kulturskolerådets veiledningsordning:

 

  • Hva vet vi om å få utvikling til å vare? v/ Svein-Erik Fjeld
  • Profesjonelle læringsfellesskap i utviklingsarbeidet v/ Inger Anne Westby 
  • Handlingsrom i kommunalpolitisk farvann v/ Gunnar Skaar 

Les flere nyheter!