Storstilt jubileumsforestilling: Kulturskolene tilbys billetter

07.09.2023 Egil Hofsli (tekst og illustrasjon) Anna-Julia Granberg (foto/Tine Thing Helseth) Ingrid Pop (foto/Marit Larsen) Rob Laughter/Unsplash (foto)
Del på:

Storstilt jubileumsforestilling: Kulturskolene tilbys billetter

Marit Larsen, Alexandra Rotan, Tine Thing Helseth og veldig mange andre kjente og fremragende artister stiller når Norsk kulturskoleråd markerer sitt 50-årsjubileum på Edderkoppen scene i Oslo, tirsdag 28. november. Kulturskolerådets medlemskommuner – ved sine kulturskoler – tilbys billetter til forestillinga.

 

200 billetter er utlagt for salg. Billettprisen er 250 kroner, og det er «først til mølla»-prinsippet som gjelder, når salget åpner klokka 10:00 i dag, torsdag 7. september.

 

> Bestilling av billetter til jubileumsforestillinga

 

Det blir også direktestrømming av arrangementet – med egen påmelding. 

 

> Påmelding til direktestrømming av jubileumsforestillinga

 

I salen på Edderkoppen scene er det plass til 345 publikummere. I tillegg til betalende gjester vil det komme mange som er invitert av Kulturskolerådet, personer som på ulike måter har gjort en innsats for kulturskolesaken og/eller Norsk kulturskolerådet i de 50 årene som har gått siden Kulturskolerådet ble stifta.

 

Også nye og unge talenter

 

Forestillinga på Edderkoppen tirsdag 28. november kl. 18.00 rommer veldig mange kjente og anerkjente artister innen flere kulturelle og kunstneriske uttrykk. Alexandra Rotan skal lede det hele som konferansier – samt opptre som artist – i ei forestilling som regisserer av Ingrid Forthun (bildet), som i en årrekke var involvert som faglig ressurs i flere av Kulturskolerådets prosjekt og program gjennom en årrekke.

 

På scenen får Rotan med seg andre internasjonale stjerner. Popartisten og låtskriveren Marit Larsen skal opptre, det samme skal trompetisten Tine Thing Helseth. 

 

Disse får selskap av mange andre veletablerte artister samt utøvere som fortsatt inngår i kategorien «unge og veldig lovende talenter». Hvem disse er, røpes ikke på forhånd, men det kommer mange «overraskelsesgaver» til publikum underveis i forestillinga. Og denne kvelden er det kanskje ikke så unaturlig at mange av bidragsytere omtales og presenteres som «med kulturskolebakgrunn» og/eller «kulturskoleentusiast».

 

Jubileumshjelp fra mangeårige samarbeidspartnere

 

Norsk kulturskoleråd har opp gjennom årene hatt viktige medspillere innen næringslivet. Tre av Kulturskolerådets samarbeidspartnere gjennom mange år, bidrar med økonomisk støtte i forbindelse med denne jubileumsforestillinga:

 

Nordea (samarbeidspartner for Kulturskolerådet gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR), Norsk Tipping (samarbeidspartner gjennom Drømmestipendet) og Andr. L. Riis (samarbeidspartner gjennom Riis-prisen).

 

Interesse- og utviklingsorganisasjon for kommunene

 

Norsk kulturskoleråd er en interesse- og utviklingsorganisasjon for kommunene som eiere av kommunale kulturskoler. Med visjonen Kulturskole for alle som en stadig aktuell «ledestjerne», har organisasjonen fokus på å ivareta sine medlemmers interesser blant annet ved at en kontinuerlig og målrettet arbeider for å fremme kvalitet i opplæringen innen kunst og kultur for barn, unge og voksne.

 

I forestillinga 28. november får en oppleve noen av de mange, mange, som har fått stort utbytte av arbeidet til både de kommunale kulturskolene og Norsk kulturskoleråd gjennom flere tiår.

 

Les også: Norsk kulturskoleråd jubilerer: 50 år i den kommunale kulturskolens tjeneste

Les flere nyheter!