Are Kalvø åpner Kulturskoledagene 2009

img_203.jpg
ÅPNINGSFOREDRAGSHOLDER: Are Kalvø. (Foto: arekalvo.no)
17.02.2009 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Are Kalvø åpner Kulturskoledagene 2009

TRONDHEIM: Forfatter. Humorist. NRK-programleder. Satiriker. Dagsavisen-spaltist. Skuespiller. Han har mange yrkesroller; Are Kalvø, som skal holde åpningforedraget på Kulturskoledagene 2009.

 

Are Kalvø har fått veldig mange nordmenn til å le med sine skråblikk på det som skjer i det norske samfunnet og det vi nordmenn sysler med av stort og smått, viktig og uviktig. Samtidig som han har framkalt rikelig med latter, har han evnet å få oss til å se de områdene han har fokusert fra et annet perspektiv. Det er vel ikke utenkelig at han vil gi også deltakerne på Kulturskoledagene 2009 en sånn opplevelse, når han trår til med foredraget ”Kulturen har nok kome for å bli”.

 

Kulturskoledagene 2009 i Sola

 

Kalvøs foredrag åpner altså Kulturskoledagene 2009 som arrangeres av Norsk kulturskoleråd og begynner torsdag 17. september. Ved Quality Airport Hotel Stavanger rett ved Stavanger lufthavn, Sola - i Sola kommune.

 

Are Kalvø (39) bor i Oslo, men er født på Stranda på Sunnmøre, og har vært veldig tro mot nynorsken han vokste opp med i hele sitt yrkesaktive liv. Han er utdannet Cand. Mag. Med mellomfag i sosiologi, grunnfag i kunsthistorie og statsvitenskap.

 

Han debuterte som forfatter i 1994, og siden sier han sjøl at han har arbeidet full tid med humor og satire. Da hadde han allerede markert seg som avisspaltist for Dagsavisen (som da het Arbeiderbladet). Mest kjent er han kanskje som programleder for NRK-programmet ”Hallo i uken”, et ukentlig satireprogram på P2.

 

Prisbelønt mange ganger

 

Are Kalvø har i tillegg til bøker, avisartikler og radiomanus skrevet tekster for og vært skuespiller i flere show på norske teater.

 

For sitt virke innen skreven og verbal humor har han mottatt en rekke priser. Blant andre Årets Frilanser (1995), Oslo bys kunstnerpris (1998), NRKs kreativitetspris (1999), Målprisen (2004), Sunnmørsprisen (2004) og Kringkastingsprisen (2005).

 

I neste Kulturtrøkk kan du lese et portrettintervju med Are Kalvø. Kulturtrøkk nr. 1 2009 utkommer 20. mars.

Les flere nyheter!