Er uten kulturskole - bryter opplæringsloven

img_206.gif
img_206.gif
03.02.2009 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Er uten kulturskole - bryter opplæringsloven

SOLFJELLSJØEN: Dønna står nå helt uten et musikk- og kulturskoletilbud. Dermed bryter kommunen opplæringsloven.

 

I forrige uke ble politikerne i formannskapet gjort kjent med at Dønna kommune nå driver i strid med loven. Det skjedde da formannskapet behandlet kommunens driftsregnskap for 2008, og overførte en del ubrukte bevilgninger til budsjettet for i år, skriver Helgelands Blad.

 

Enstemmig nei

 

Opplærings- og kultursjef Martin Grønås foreslo å overføre 139.600 kroner som var avsatt til kulturskoletilbud i 2008, men som ikke har blitt brukt. I et notat som er vedlagt saka slår han fast at kommunen bryter opplæringsloven dersom den ikke har et musikk- og kulturskoletilbud, og at dette kan medføre pålegg fra fylkesmannen og negativ omtale.

 

Et enstemmig formannskap sa likevel nei til å overføre midlene. Og ordfører Ingunn Laumann (Ap) er klar over at det manglende tilbudet innebærer et lovbrudd.

 

- Jeg ba om å få OK-sjefens notat referert i formannskapet slik at politikerne skal være informert, sier hun til Helgelands Blad.

 

Laumann påpeker at Arbeiderpartiet hadde musikk- og kulturskolepenger inne i sitt budsjettforslag, men at de forsvant i budsjettet som Høyre, Frp, SV og deler av Sp fikk flertall for.

 

- Dønna har nå et flertallsbudsjett som ikke tar høyde for musikk- og kulturskolen. Men jeg har ikke tenkt å starte en omkamp på dette tidspunktet, sier hun til Helgelands Blad.

 

- Dere risikerer en smekk fra fylkesmannen?

 

- Ja, vi risikerer det. Sånn er det bare.

Les flere nyheter!