Kunnskapsminister Solhjell besøkte Drammen kulturskole

img_191.jpg
TALTE I DRAMMEN: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell. (Foto: Kunnskapsdepartementet)
15.05.2009 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kunnskapsminister Solhjell besøkte Drammen kulturskole

DRAMMEN: Budskapet var "makspris i kulturskolen" da kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell torsdag besøkte Drammen kulturskole.

 

Barn og unge venter i lange ventelistekøer for å få undervisning ved Drammen kulturskole. Samtidig har skolen en av landets høyeste skolepengesatser og ingen friplassordning eller søskenmoderasjon. Rektor Geir Morten Hansen ventet spent på hva Solhjell ville presentere som løsning på den vanskelig situasjonen. Han fikk altså høre Solhjell gjenta et kjent (SV-)forslag; om innføring av makspris.

 

- Prisen må være slik at kultursklolen er tilgjengelig, derfor går vi i SV inn for en makspris, sa statsråden i følge Drammens Tidende. Det kravet liker mange i kulturskolelandet svært godt, men så lenge ikke SV får sine regjeringspartnere med på dette, er det langt fram til at kravet blir mer enn et fint ønske på papir.

 

Solhjell fikk en grundig omvisning - ispedd kunstneriske innslag - på kulturskolen som i dag har 700 elever og 30 lærere. Skolen ble etablert i 1971 som Drammen kommunale musikkskole. Da skolen endret navn til Drammen kulturskole i 1999, ble det starten på undervisning også i flere andre fagområder enn musikk. I dag tilbyr kulturskolen undervisning i musikk, teater og visuell kunst og planlegger oppstart av undervisning i dans fra høsten 2009.

 

Statsråden var tøff nok til selv å ta noen drag med buen over fiolinstrengene i løpet av besøket. Så gjenstår det å se om han er like tøff og kanskje enda dyktigere i sin kamp for "makspris i kulturskolen" i tida framover.

Les flere nyheter!