Norske elever markerte seg i Østerrike

img_190.jpg
ROCKA I LINZ: Untoil fra Melhus.
29.05.2009 Egil Hofsli (tekst) Åste Selnæs Domaas (foto)
Del på:

Norske elever markerte seg i Østerrike

LINZ: Norske kulturskoleelever representerte kulturskolelandet sitt på utmerket vis under den europeiske ungdomsmusikkfestivalen i Østerrike sist uke.

 

Den tiende utgaven av Europeisk ungdomsmusikkfestival - denne gang også titulert som megahertz - fant sted i Linz, som i år er er europeisk kulturhovedstad. Musikk- og kulturskoleelever fra hele Europa var samlet, 8 000 totalt.

 

Norge var representert med ensembler, rockband og kammerorkestre fra kommunene Melhus, Rennesøy, Stavanger, Trondheim, Vestby og Ørland. Disse opptrådte på flere arenaer, både ute og inne.

 

I alt fem norske kulturskoler deltok med grupper på ungdomsmusikkfestivalen i Linz.

 

– For oss som fikk mulighet til å høre samtlige, var det all mulig grunn til å være stolt over å være der som nordmann. Til dels var det et imponerende høyt nivå, og variasjonen var maksimal - fra velklingende kammermusikk og evergreens, til heavyrock som rev i ørene men "satt" skikkelig. Utøvere på et musikalsk og teknisk nivå som kanskje forbauset - men åpenbart begeistret - en anselig tilhørerskare, sier Harry Rishaug, seniorrådgiver i Norsk kulturskoleråd, og til stede under festivalen.

 

De østerrikske arrangørene hadde gjort en stor jobb med oppbygging av en rekke utescener i hele sentrum av den europeiske kulturhovedstaden Linz. Med en temperatur godt over 25 grader traff musikerne det største publikum der – tusener som spaserende mellom konsertstedene.

 

De norske deltakerne var...

 

- Et skoleband fra Rennesøy

- Blåseensemble med komp fra Vestby som underholdt med et jazz- og evergreen-repertoar

- Lørdagsskolen fra Stavanger med en ung strykekvartett, strykeoktett med noe eldre elever og en jazztrio

- Fra musikk- og kulturskolen i Trondheim kom to grupper: saxofonensemble og fløytesemble

- Rockebandet Heart of Iron fra Ørlandet

- Rockbandet Untoil fra Melhus

Les flere nyheter!