Dansens dager viser dansens dialekter

img_570.JPG
DAGER MED DANS: 27. - 29. april arrangerer Dansens Dager, noe som betyr hundrevis av danseforestillinger landet rundt.
18.04.2013 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Dansens dager viser dansens dialekter

OSLO: Danseinformasjonen lanserer det nasjonale programmet for Dansens Dager 2013 og igjen er alle landets fylker representert. Også mange kulturskoler deltar med arrangement.

 

I år skal det danses tre dager i april, fra 27. til 29. april. Til nå har Danseinformasjonen registrert cirka 150 arrangementer med mange spennende forestillinger, flashmobs, kurs og andre danseevents. Målet med Dansens Dager er å sette dans på kartet og skape et fellesskap på tvers av de ulike sjangre, nasjonalitet, religion og politisk ståsted.

 

Se oversikt for arrangement

 

Programmet er organisert slik at man lett kan se hva som skjer i sitt fylke.

 

Årets ambassadør, Guro Nagelhus Schia, er stolt og ydmyk over å kunne representere dansen igjennom Dansens Dager. Hun ser det som en flott måte å kunne formidle en av våre eldste former for kommunikasjon.

 

- Dans har et mylder av dialekter, og en enorm evne til å uttrykke, transformere, forene og glede. Det å bevege seg likt som andre, bevege seg med andre, eller se andre mennesker bevege seg kan hjelpe oss å forstå hvordan andre tenker, hva de føler og hvem de er, sier Guro Nagelhus Schia.

 

Starter lørdag 27. april

 

Ambassadøren står for den offisielle åpningen av Dansens Dager på Operataket i Oslo, lørdag 27. april klokka 12.00. Etter åpningen vil over 150 dansestudenter danse Dansens Dager-dansen koreografert av Nagelhus Schia. Her blir det også opptredener med Tabanka-crew, hiphop og house av Subsdans og boliviansk folkedans av Nayra Bolivia. Ur-Produksjoner viser utdrag av sin forestilling OFF, som nettopp er koreografert for Operataket.

 

På selve Dansens Dag, mandag den 29. april, kl. 12.00 braker det løs over hele landet. Elever og lærere på utallige skoler har lært seg Dansens Dager-dansen og skal danse i skolegården, på fortau, torg og i parker. I ekte Dansens Dager ånd tar de dansen ut til folket.

 

Dans fra nord til sør

 

Den store dansefesten varer hele helgen og programmet byr på danseopplevelser i hele landet: i blant annet Bergen, Alta, Stavanger og Ålesund fyller danseskoler sentrumsgatene med dans. Det danses indisk dans på Linderud Senter i Oslo, klassisk ballett møter hiphop på togstasjonen på Holmlia, i Nittedal får barn møte og skape dansekunst. Det blir også leikarring i Re, polsk polka i Hvervenbukta og seniordans på torget i Kristiansand.

 

Harstad Kulturskole åpner dørene og holder gratis dansekurs for alle og på Østre Torg i Hamar skal 13 forskjellige aktører fra seniordansere til sambadansere og ballettdansere delta i en stor dansemønstring.

 

Oslo Danse Ensemble har forestilling på Ibsenhuset i Skien og Parkteateret i Moss presenterer en stor festforestilling med amatører og profesjonelle dansere i alle aldre. Det danses på utallige skoler og i Bærum skal KGB dans lære samme dans til over 5000 barn. Grupper og enkeltaktører, unge og gamle, amatører og profesjonelle har laget sine egne måter å feire dansen på.

 

Mer informasjon finner du på danseinfo.no

 

 

Les flere nyheter!