Tid for påmelding til UMM 2013

img_566.JPG
NY SJANSE: Ligetrio (Eirik Baardsen Haaland, Eirik Fosstveit og Mari Birgitte Bølgen Halvorsen) imponerte mange i UMM 2012. Nå kan de melde seg på til UMM 2013.
17.04.2013 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Tid for påmelding til UMM 2013

OSLO: I dag torsdag 20. juni er siste dag du kan melde deg på til Ungdommens musikkmesterskap 2013.

 

Påmelding gjør du her på umm.no

 

Ungdommens musikkmesterskap er i spennende utvikling. Ny arrangementsform, flere regionmesterskap, ny samarbeidspartner ...

 

I år blir det til regionale mesterskap i UMM. Det blir fire nye arrangementssteder: Alta, Ålesund, Sandefjord og Lillehammer. Fra før er Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo etablerte arrangementssteder.

 

De fleste regionale mesterskapene avvikles helga 19. - 20. oktober, men et par finner sted allerede 12. oktober. Følg med på nettstedet umm.no for sikker informasjon.

 

Nasjonalt mesterskap arrangeres 22. og 23. november 2013 på Norges musikkhøgskole i Oslo.

 

Fra flørt til forlovelse

 

I to år har Ungdommens musikkmesterskap og Norges Musikkorps Forbunds norgesmesterskap for solister og ensembler flørtet med hverandre. Nå er forlovelsen en realitet.

 

Norsk kulturskoleråd og Norske Musikklæreres Landsforbund, som arrangerer Ungdommens musikkmesterskap (UMM) og Norges Musikkorps Forbund (NMF) prøvde seg på en slags prøveforlovelse for to år siden, da de to mesterskapene ble avviklet parallelt. Men nå blir det mye mer forpliktende alvor i samarbeidet.

 

– Vi tror vi har mye å hente hos hverandre, sier Berit Handegard, nasjonal produsent i NMF, og Otto Graf, fungerende prosjektleder for UMM og leder for Norske Musikklæreres Landsforbund. – I år arrangerer vi for første gang mesterskap sammen, og kommer til å dra nytte av hverandres nettverk og erfaring. Vi beholder navnet Ungdommens musikkmesterskap, det klinger godt og innarbeidet, sier de to.

 

Handegaard og Graf er like opptatt av å rekruttere flere deltakere til de regionale mesterskapene, som av kvaliteten på nasjonalt mesterskap. De beste vil vinne uansett.

– Jeg gleder meg til å se en økning i deltakelsen på blåsersiden, sier Graf.

 

– Vi har samarbeidet godt i forbindelse med denne forlovelsen, smiler Berit Handegard.

 

– Vi har et nytt reglement på plass. Øverste aldersgrense for solister endret fra 19 til 25 år. Vi håper at det kan bli attraktivt for musikkstudenter å delta i eldste klasse. Organisasjonsmessig er det fremdeles detaljer som skal på plass. Det får vi til, sier Handegard og Graf samstemt.

 

 

Les flere nyheter!