Omreisende kulturfestival for ungdom

img_644.png
img_644.png
31.10.2013 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Omreisende kulturfestival for ungdom

JOENSUU: Noen festivaler er ikke helt som andre, Nordic Light er en av dem. Denne "omreisende" festivalen kan være ei spennende, kreativ reise - i flere betydninger - også for norske kulturskoleelever.

 

Nordic Light 2014 kan by 75 ungdommer fra hele Norden på mange nye kunsteriske utfordringer og kulturelle opplevelser.

 

Søknadsfristen er 20. november 2013, og søke gjør du på festivalens nettsted her

 

Festivalen arrangeres av Nordisk Kulturfond - med Nordisk kulturråd som viktigste sponsor - og foregår i tidsrommet 20. juli - 5. august 2014. Det ender opp i en stor kulturellhappening i den østfinske byen Joensuu, men starter på fem andre steder. Forvirra? Vi skal oppklare.

 

Festivalen er for ungdommer i alderen 14-17 år. Blant alle som søker blir altså 75 ungdommer tilbudt deltakerplass. Disse fordeles på fem grupper, innen kulturuttrykkene dans, musikk, sirkus, teater og visull kunst. Hver gruppe legger så ut på en verkstedkurs-runde som besøker tre nordiske land. Underveis samarbeider festilvaldeltakerne på hvert verkstedkurs med 15 lokale ungdommer som holder på med kulturuttrykk som dem selv.

 

Hver av gruppene har sin egen artist/kunstner, som er med og utvikler festivalopplegget og følger med på hele reisen som mentorer og læremestre. Underveis samarbeides det i tillegg med to lokale kunstnere på de ulike verkstedkursene.

 

Til slutt samles de 75 festivaldeltakerne altså i Joensuu, der de får selskap av 100 lokale ungdommer og sammen skaper de "The Spectacle" - en endagers, utendørs, storslått performance. 

 

Mer informasjon og søknadsskjema på nordiclight2014.com

 

 

 

 

Les flere nyheter!