Røe Isaksen er kulturskolens nye statsråd

img_641.jpg
NY KUNNSKAPSMINISTER: Torbjørn Røe Isaksen, Høyre. (Foto: Erik Norrud)
16.10.2013 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Røe Isaksen er kulturskolens nye statsråd

OSLO: Høyres Torbjørn Røe Isaksen overtar som ”kulturskolens statsråd”. 35-åringen er i dag utnevnt til kunnskapsminister.

 

Etter at Kristin Halvorsen har pakket sammen og forlatt Kunnskapsdepartementet etter fire år som statsråd der, er det altså en langt yngre politiker som skal styre departementet kulturskolen hører til under. Røe Isaksen er født i Ålesund og oppvokst i Porsgrunn, som sønn av to lærere.

 

Torbjørn Røe Isaksen har vært stortingspolitiker siden han ble innvalgt fra Telemark i 2009.

 

Av utdannelser har han en master i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han er Cand.mag. med idéhistorie, medievitenskap og statsvitenskap.

 

Journalist og lærervikar

 

I tillegg til politikerarbeid har han arbeidet som journalist i blant annet Varden og Porsgrunns Dagblad. Han har også vært bistandspolitisk sekretær og lærervikar. Ved siden av å være stortingspolitiker har han de senere årene vært medredaktør i det konservative tidsskriftet Minerva.

 

I Høyre har han hatt en rekke verv, sjekk oversikt på hoyre.no her.

 

Røe Isaksen har etter hva vi erfarer aldri engasjert seg nevneverdig aktivt i kulturskolesaken. Det er heller ikke mulig å finne en eneste Røe Isaksen-forbindelse til kulturskolen ved å søke på internett.

 

Røe Isaksen har egen hjemmeside og blogg, som foreløpig ikke er spesielt preget av kulturskolerelaterte ytringer.

 

Kulturdepartementsnytt

 

Det som skjer i kulturdepartementet har jo også en viss relevans for kulturskolen. Der har altså Thorild Widvey blitt statsråd.

 

Dessuten blir Knut Olav Åmås ny statssekretær der i gården. Han kommer fra stillingen som Aftenpostens kultur-, debatt- og forskningsredaktør. I Aftenpostens debattspalter har han flere ganger talt kulturskolens sak. Som i dette innlegget.

 

 

 

 

 

 

Les flere nyheter!