UMM i åtte byer kommende helg

img_642.JPG
UMM-KLAR: Mikkel Brekke Krossli skal delta i UMM i Oslo, både som solist og som medlem av kvartetten Blås i det.
17.10.2013 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

UMM i åtte byer kommende helg

TRONDHEIM: Oktober er tid for regionmesterskap når det gjelder Ungdommens musikkmesterskap. To byer arrangerte regionale UMM sist helg, kommende helg arrangeres åtte til.

 

Drøyt 470 ungdommer er påmeldt til de regionale mesterskapene i år. Noen av dem skal konkurrere både som solister og som del av duoer og ensembler.

 

Her er oversikten over årets regionmesterskap:

  • 12. oktober: Lillehammer og Tromsø

  • 19. oktober: Bergen, Kristiansand, Trondheim, Ålesund

  • 19. - 20. oktober: Oslo

  • 20. oktober: Alta, Sandefjord, Stavanger

 

Du finner mer detaljert informasjon om arrangementene på umm.no

 

NMF med som arrangør

 

I år er Norsk Musikkorps Forbund (NMF) med som UMM-arrangør igjen, sammen med Norsk kulturskoleråd og Norske Musikklæreres Landsforbund. NMF var med også for to år siden, men nå har korpsforbundet gått inn på enda mer forpliktende vis, og blant annet ”lagt ned” sine egne NM for solister og ensembler, slik at UMM har fått en enda sterkere posisjon som arrangement for både korpsmusikere og klassiske musikere.

 

Ungdommens musikkmesterskap er et mesterskap i fremførelse av klassisk musikk for alle under 26 år. I 2013 er Ungdommens musikkmesterskap for deltakere i kategoriene pianister, blåsere, slagverkere, duoer og ensembler.

 

Nasjonalt mesterskap arrangeres 22. og 23. november ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Dit kommer de beste fra regionmesterskapene.

 

Nasjonalt mesterskap har tre trinn:

1) Semifinale: Alle spiller hele programmet sitt

2) Finale: De beste 1. prisvinnerne deltar

3) Superfinale: Inntil seks av deltakerne i finalen er med i siste runde og konkurrerer om å bli Årets musiker 2013

 

Alle som deltar, spiller for en jury, med publikum til stede i salen. Alle deltakerne får en skriftlig tilbakemelding på prestasjonen sin fra juryen. Å konkurrere i musikk er en sammensatt prestasjon, hvor blant annet tekniske ferdigheter, musikalsk uttrykk og stilforståelse er en del av de kriterier som danner grunnlaget for juryens endelige helhetsvurdering.

 

 

Les flere nyheter!